Petrov reagirao na Plenkovićeve izjave o plačljivcima iz Mosta: Je li to možda osnovna škola ili dječji vrtić?

Petrov reagirao na Plenkovićeve izjave o plačljivcima iz Mosta: Je li to možda osnovna škola ili dječji vrtić?

Dok se manje-više zna kako će izgledati Dan pobjede u Kninu, i dalje se ne zna dolazi li i SDSS-ov potpredsjednik Vlade.

Još razmatraju treba li i zašto otići. Njihovo dogovaranje ironično je komentirao Mostov Nino Raspudić poručivši da bi problem svojom mjerom mogao riješiti epidemiolog Krunoslav Capak. Na Raspudića se tada obrušio premijer Andrej Plenković koji je rekao da su “oni u Mostu plačljivci koji rone krokodilske suze”.

O odnosu nekad koalicijskih partnera, a danas žestokih političkih protivnika u RTL-u Danas govori predsjednik Mosta Božo Petrov.

“Mislim da su ljudi mogli vidjeti njegovu (Plenkovićevu) reakciju pa je najbolje da oni odgovore kojem dobnom uzrastu odgovara onakva njegova reakcija. Je li to možda osnovna škola, dječji vrtić? Ja ne želim u Banskim dvorima gledati dječji vrtić, nego ozbiljnu Vladu koja će se pozabaviti pravim problemima. Građani očekuju da se riješe njihovi problemi, a on ovakvim reakcijama skreće pozornost i ovaj dom pokreće u dnevnopolitički karneval. Možda se ne može nositi s pritiskom, stresom? Možda bi mu dobro došao odmor? Možda zavidi gospodinu Milanoviću koji se možda previše odmara”, komentirao je Petrov.

Rekao je da je Most pokazao kako je konstruktivna oporba te da će, bude li ih, podržati sve dobre prijedloge.

Komentirao je i odnos premijera i predsjednika.

“Ne trebamo više robovati ovakvim predstavama. Jednom Zoranu Milanoviću odgovara Andrej Plenković u Banskim dvorima i Andreju Plenkoviću odgovara Zoran Milanović na Pantovčaku. Ljudima je jasno, oni se igraju. Ove njihove svađe su farsa. Zanimljivo mi je da Milanović pomaže Plenkoviću kad treba nagovoriti Pupovca da netko od predstavnika Srba treba u Knin.

Foto: Dario Grzelj/Hina