VIDEO: Karolina Vidović Krišto reagirala na Reinerovu opomenu: Kažnjava mene, a ne smeta mu što zastupnica Šimpraga krši Ustav

VIDEO: Karolina Vidović Krišto reagirala na Reinerovu opomenu: Kažnjava mene, a ne smeta mu što zastupnica Šimpraga krši Ustav

Zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je ponovno izazvala buru u Saboru replicirajući zastupnici Anji Šimpragi iz Kluba zastupnika SDSS-a zbog toga što u svom govoru nije govorila hrvatskim jezikom.

Vidović Krišto je nakon njezinog govora u ime Kluba zastupnika podigla povredu poslovnika. Već uobičajeno, potpredsjednik Sabora Željko Reiner joj je rekao da stavi masku, na što mu je ona odgovorila “hvala na preporuci”, a tada je počela s kritikom zastupnice manjina.

“U Hrvatskoj i u Hrvatskom saboru službeni jezik je hrvatski. Nije tačno nego točno, nije 4. august nego 4. kolovoza”, kazala je Vidović Krišto te kroz smijeh ponudila i objašnjenje zašto se zadihala.

Kasnije je na Facebooku pojasnila da nije bila samo povreda poslovnika nego i Ustava.

“Nije bila samo povreda poslovnika Hrvatskog sabora, nego je bila i povreda Ustava. Službeni jezik u Hrvatskoj i u hrvatskim državnim institucijama je hrvatski. Ali opomenu nije dobila zastupnica koja je prekršila Ustav, nego zastupnica koja je upozorila na povredu istog. Kao narodu dragi Bog nam je namijenio mnoge križeve. Jedan od tih križeva je protuustavna vlast”, napisala je Karolina Vidović Krišto.

Foto: Edvard Šušak/Hina