Marijana Petir još uvijek vjeruje u bajke ili brani neobranjivo: Hrebak je nazvao, a Capak se slučajno javio

Marijana Petir još uvijek vjeruje u bajke ili brani neobranjivo: Hrebak je nazvao, a Capak se slučajno javio

Nezavisna saborska zastupnica Marijana Petir, nekad članica HSS-a, nezadovoljna je izborom novog starog vodstva te stranke. Tri godine je na Upravnom sudu jer smatra da je nezakonito izbačena iz HSS-a. Krešo Beljak privatizirao je HSS kako bi mogao provoditi neke svoje privatne interese, rekla je za N1.

Na  izbornoj Glavnoj skupštini, vodstvo HSS-a još jednom je izabralo Krešu Beljaka za predsjednika stranke. Petir kaže da je riječ o farsi, navodeći kako Skupština nije održana u demokratskom ozračju i podsjetivši da se 14 županijskih organizacija HSS-a suprotstavilo Skupštini i optužio Beljaka za falsifikaciju službenih dokumenata.

Petir je istaknula da je14 županijskih organizacija bojkotiralo izbore, a od 900 delegata stranke, na izbornoj Skupštini glasalo je njih 600.

Falsificiranje je već dugotrajan običaj u HSS-u. Otkad je Beljak došao na čelo krenuli su ti procesi koji su rubni”, rekla je bivša HSS-ovka.

Tvrdi da je Beljak uveo faraonski sustav. “Ako ste članica Predsjedništva i ne sviđate se Beljaku, on će vas izbaciti i zamijeniti nekim drugim. On je privatizirao HSS, kako bi mogao provoditi neke svoje privatne interese.”

Petir kaže da se tri godine bori na Upravnom sudu jer smatra da je protuzakonito izbačena iz stranke. Dodaje da onaj tko doživi takav potop na parlamentarnim izborima, kao što je Beljak, treba dati ostavku. Ostavku je najavio, ali se idući dan predomislio, govori potom Petir. “Njegova uobičajena praksa je da jedan dan govori jedno, drugi dan drugo.

Uveo je pravilnik po kojem je utvrdio da ima članova koji plaćaju članarinu, neki ne plaćaju članarinu, ako ne plaćaju ne mogu pristupiti izborima, mnogi članovi ne znaju za ta pravila….”, tvrdi bivša HSS-ovka.

Hrebak, samoizolacija i dolazak na konstituirajuću sjednicu

Marijana Petir poručuje da imaju stabilnu većinu. Vjeruje da će danas i oporba podržati donošenje zakona o obnovi Zagreba jer je to nešto što je nadstranačko.

Što se tiče Hrebaka, govori potom, iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije dolazile su oprečne informacije tko treba, a tko ne treba u samoizolaciju.

Na konstataciju kako ne vjeruje da svaki građanin može doći do Capaka kaže da ne zna je li Hrebak tražio od Capaka direktno, tražio je od HZJZ-a, a Capak je u tom trenutku bio tamo.

Verbalni rat Milanović-Plenković

Ponašanje Zorana Milanovića za Petir, kako kaže, nije ništa novo. “Ne znam zašto se bilo tko čudi. Pokazao je i kad je bio premijer koji su mu prioriteti. Brine me što nema ni minimalni osjećaj da je predsjednik države.

Milanović je suradnike Plenkovića nazvao jazavcima. Učili su me da je nešto drugo kultura dijaloga, jedan predsjednik se ne može tako razgovarati, omalovažavati ljude… Ta rasprava treba prestati, a Milanović shvatiti da ima odgovornost brinuti se o ugledu uloge predsjednika države”, prokomantirala je Marijana Petir.

Foto: Edvard Šušak/Hina