Poduzetnik iz afere zbog koje je pala Josipa Rimac: Na HDZ sam potrošio sigurno 6 milijuna eura

Poduzetnik iz afere zbog koje je pala Josipa Rimac: Na HDZ sam potrošio sigurno 6 milijuna eura

Nacional tvrdi kako posjeduje transkripte u kojima poduzetnik Ante Sladić hvali Josipu Rimac, koja je, kako navodi Nacional, iza leđa ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a zbog Sladićevih interesa mijenjala ključne Vladine uredbe uz pomoć svoje mreže i dekana Agronomskog fakulteta Zorana Grgića.

Prema tvrdnjama Nacionala, Vučković je blisko surađivala sa ženama koje su bile na izravnoj liniji Josipe Rimac.

“Prva je bila njezina šefica kabineta Ružica Njavro, druga Anita Validžić, koja je bila savjetnica ministrice, a radi se i o supruzi pomoćnika ministra Ćorića”, piše list koji se pita je li ministrica Vučković potpuno nesposobna ili je i sama možda i nesvjesno dio te mreže.

Navode kako je Vučković komunicirala s dekanom Agronomskog fakulteta Zoranom Grgićem, kojeg je kao stručnjaka predložila Ružica Njavro.

Sve je to, navode, bilo u dogovoru s Rimac, a kako bi Grgić podupro njihov plan da se pomogne Anti Sladiću, koji je želio da se promijeni jedna uredba o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu RH, piše list.

Prema transkriptima, Sladić je dao HDZ-u veliku količinu novca.

“Znaš šta ću ja tebi reći, ja sam potrošio na HDZ sigurno 6 milijuna eura, političkih veza nećemo uopće komentirati koje. I onda na kraju, evo, ti si jedina osoba di je rekla: Ante, bit će napravljeno. Pa je stvarno napravljeno. Ja šok doživio, matere mi…”, piše list.

Josipu Rimac i još 12 osoba terete za više kaznenih djela u aferi vjetroelektrane. Rimac je osumnjičena za pogodovanja poduzetnicima, mito i namještanja natječaja.

Foto:Damir Senčar/Hina