Je li moguće: Protivnici Kreše Beljaka tvrde da su ga izbacili iz HSS-a

Je li moguće: Protivnici Kreše Beljaka tvrde da su ga izbacili iz HSS-a

Krešo Beljak isključen je iz HSS-a. U pozadini ove informacije krije se potez njegovih protivnika u stranci, koji osporavaju legalnost Glavne skupštine na kojoj je Beljak krajem srpnja ponovno izabran za predsjednika HSS-a.

Budući da Ministarstvo pravosuđa i uprave, zbog uložene žalbe Ana-Marije Petin i njezinih kolega, još nije verificiralo tu skupštinu, oni smatraju da mandat i dalje imaju stara stranačka tijela. Stoga su jučer organizirali elektroničku sjednicu starog Glavnog odbora HSS-a i izglasali Beljakovo isključenje. Ana-Marija Petin tvrdi da su se na tu sjednicu odazvala 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, što čini kvorum, a da ih je 51 podržao odluku o isključenju predsjednika stranke,  javlja Novi list.

Kao razlozi se, između ostalog, navode održavanje nezakonite Glavne skupštine i nanošenje štete ugledu HSS-a. Stranački dužnosnici Davor Vlaović i Željko Lenart su suspendirani.

Ovaj sastav Glavnog odbora priprema Izvanrednu glavnu skupštinu HSS-a, a ključno je kojoj će strani za pravo dati ministar Ivan Malenica.

“To nije istina. Ja vas samo mogu uputiti na Statut HSS-a. Samo me Skupština može opozvati, a u tom slucaju ovlasti prelaze na zamjenika kojeg imenuje predsjednik stranke. Dakle to je nemoguće. Smiješno!! To je kao da vam ja sada kažem da sam Plenkovića izbacio iz HDZ-a i to netko prenese”, rekao je Beljak za Dnevnik.hr.

Facebook Comments