Drele žestoko reagirao na istup SDSS-ove Dragane Jeckov, a kritizirao je i Milanovićeve izlete u “tajni klub”

Drele žestoko reagirao na istup SDSS-ove Dragane Jeckov, a  kritizirao je i Milanovićeve izlete u “tajni klub”

“U trenutku kada je Domovinski pokret kretao, zvali su nas dosta posprdno politički analitičari i  kreativni novinari – ‘ekipa sa Škorinog Martinja’. Sada vidimo da ‘ekipa sa Škorinog Martinja’ u Hrvatskom saboru ima 12 zastupnika, a HDZ-ovo Martinje iznjedrilo je jedno prekrasno korupcijsko čudovište”, poručio je zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar u Hrvatskome saboru. Na samom početku izlaganja osvrnuo se i na izjave SDSS-ove Dragane Jeckov.

“U Hrvatskoj u desetak gradova postoje ulice koje nose imena pripadnika i ideologa ustaškog pokreta, odnosno ustaških funkcionera, odnosno ratnih zločinaca, tvrdeći kako nisu ulice tako nazvane zbog zasluga tih ljudi na drugim poljima nego radi rehabilitacije ustaškog režima” rekla je Jeckov.

“Uz svo dužno poštovanje gđo. Jeckov, vi ste članica trenutne koalicije koja vlada ovom Hrvatskom državom. Nećemo razgovarati ovdje, niti ima vremena niti potrebe, o motivima koji su u stvari vas doveli za govornicu s ovom temom koju, ako ćemo iskreno, govoreći o toj pomirbi i tom nekom novom pogledu na hrvatsko-srpske odnose koje vi i vaša koalicijska stranka HDZ promovirate, onda ne razumijem čemu ovakav govor i čemu ovakav intenzitet. Vi ste na vlasti, pa provedite te promjene, a ne eto ovako s ovako s ove saborske pozornice ponovno ići izazivati iste podjele, iste frustracije kao što je nedavno i poštovana zastupnica Pejović uspjela zabljesnuti ovdje sa sjajnom tvrdnjom da je dr. Franjo Tuđman gotovo pa osuđeni ratni zločinac”, poručio je Dretar zastupnici Jeckov te dodao kako nije čuo od njene stranke u tom trenutku niti jedan prosvjed, niti jedan glas te da se očigledno nisu našli u poziciji da toj tvrdnji prigovore.

“Molim vas složite svoje stavove! Mi ćemo iz Domovinskog pokreta uvijek biti za razgovor i uvijek biti za pomirbu i zajedničku budućnost svih stanovnika ove države, ali molim vas lijepo bez povišenih tonova i naročito ovakvog optuživanja jer i vaš sunarodnjak major JNA Milan Tepić koji je u miniranju vojarne u Bjelovaru ubio 11 hrvatskih vojnika danas u Beogradu ima svoju ulicu. Molim onda jednu peticiju od vaše stranke, vašeg naroda prema srpskim vlastima u Beogradu, jer to je gotovo ista priča, ako ne i potpuno”, jasan je bio Dretar.

Predsjednik države i Predsjednik vlade zabavljaju nas dobrim skečom otklanjanja pažnje javnosti sa stvarnih problema

Dretar je komentirao kako su se u tajnovitom klubu u Slovenskoj ulici sastajali bivši i sadašnji političari, aktualni ministri i menadžeri. Kako kaže, uz iće i piće dogovarali su se poslovi, dijelile su se milijunske provizije, radili su i u doba lockdowna bez ijedne inspekcije, bilo koje vrste, dok su istovremeno propadali mali kafići, restorani, male privatne tvrtke i frizerski saloni.

“Čak je i gospodin Predsjednik Republike našao vremena da navrati u taj opskurni prostor, pa se čovjek malo družio, bacio na karte, ostalo je viška klope, uvijek je našao vremena, čini mi se, svratiti u taj prostor, ali nije našao vremena kao predsjednik Republike sudjelovati u parlamentarnim izborima kao glasač niti je našao volje doći u Sabor kao Predsjednik Republike Hrvatske na konstituirajuću sjednicu.  Očigledno, dobra riba na gradelama ima više prioriteta od rada Hrvatskog sabora i Hrvatske države. Strašno!”, komentirao je Dretar.

“Trenutno nas gospodin Predsjednik države i gospodin Predsjednik vlade zabavljaju dobrim skečom otklanjanja pažnje javnosti sa stvarnih problema. Priča se o tome tko je bio, što je jeo i koliko su dugačke bile minice hostesa, sve se to zajedno spušta na razinu trač partije ispred seoskog dućana nakon mise”, poručio je zastupnik Domovinskog pokreta.

Sektor ugostiteljstva i sektor zabave pred propasti

Dretar je istaknuo kako usred koronakrize i ove gospodarske krize propast visi kao mač nad sektorom ugostiteljstva i sektorom zabave u Hrvatskoj.

“Deseci tisuća radnih mjesta su u opasnosti, a naravno da ne pričamo o svoj onoj drami koja je samo ovim jednim korupcijskim skandalom pokazala svu trulež i nemoć hrvatske aktualne politike na vlasti da pokrene ozbiljne, kvalitetne promjene. Samo ću na kraju spomenuti drakonske kazne od po 30.000 kuna organizatorima tri koncerta održanim u periodu od 4. do 12. rujna. u MSU”, izjavio je Dretar tvrdeći kako su organizatori poštivali sve zakonom propisane epidemiološke mjere, dijelili maske na ulazima, mjerili temperaturu, a na kraju su dobili po 30.000 kuna kazne zbog kršenja mjera fizičke distance jer se publika previše približila što pozornici, što jedni drugima.