Ne oprašta kritiku: Milanović saborske zastupnice nazvao samodopadnim narikačama

Ne oprašta kritiku: Milanović saborske zastupnice nazvao samodopadnim narikačama

Predsjednik Zoran Milanović u Jastrebarskom je ponovno komentirao aferu Janaf, kao i kritike Dalije Orešković i Marijane Puljak.

“Ne možemo se ponašati kao dječurlija. Ja dugo radim ovaj posao, duže nego on, ne odgovaram niti jednoj stranci, odgovaram biračima i narodu, borit ću se za njegova prava”, rekao je Milanović o Plenkoviu.

Što se tiče sastanka s premijerom, razgovor o ambasadorima je pučka stvar, rekao je predsjednik države.

Osvrnuo se na nove kritike koje mu je uputila Dalija Orešković iz Sabora.

“Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih ide. Dalija Orešković je u 36. godini života došla kao potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica na čelo povjerenstva. Ona nije bila ozbiljna odvjetnica, za razliku od njenog tadašnjeg muža. Ozbiljan odvjetnik znači biti uspješan, materijalno situiran, glasovit, osoba od 36 godina se javila na jako visoku funkciju, a obzirom da je bila najmanje loša, ja sam je imenovao”, rekao je Milanović, koji je Orešković i Puljak nazvao Thelmom i Louise.

“Ovo se mora znati, da hrvatski ljudi znaju s kim imaju posla, da shvate onu moju da će Sabor poželjeti Pernara. On je lelujao, ali je iskren, ovo su fejkeri”, rekao je Milanović.

Spomenuo je da je Orešković željela novi mandat u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, pa je u Saboru od HDZ-ovih zastupnika tražila glas.

“Kad nije dobila novi mandat, otišla je kod Ace Stankovića i rekla da su ljudi, koje je molila za glas, lopovi. Onda je izgubila na europskim izborima, jer nije stigla osnovati stranku, a onda je išla na predsjedničke izbore i osvojila 1 posto. Takvi su ljudi, koji bez iskustva žele biti predsjendici države, za promatranje”, rekao je Milanović, dodavši da se nada da neće seksistički shvatiti njegov komentar, jer nije tako namijenjen.

“Marijana Puljak je radila u banci, gdje je po algoritmima smišljala zamke za štediše, za kreacije i plasman novih proizvoda banaka. Time se te osobe bave. Za razliku od Dalije Orešković, koja se dovukla uz neku vrst političke protekcije, Puljak je sama ušla u splitsko vijeće. U ovim situacijama one se ponašaju kao obični mali ometači. Zašto nisu postavili ploču Vlade? Onaj tko se bavi pločama i tablama u zreloj dobi je ostao tabula rasa”, rekao je Milanović.

“Saborsko povjerenstvo treba, bez obzira na narikače i egzibicioniste u Saboru”, dodao je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina