Zašto ljevičarka Rada Borić traži opoziv predsjednika Milanovića?

Zašto ljevičarka Rada Borić traži opoziv predsjednika Milanovića?

Razočarana sam! Glasala sam za Milanovića uz sve zadrške koje sam imala. On treba odstupiti, kazala je to za Jutarnji saborska zastupnica Rada Borić.

A razlog zbog kojeg bi, po njezinu mišljenju, predsjednik za kojega je nedavno glasovala trebao odstupiti jesu progresija neprimjerenog javnog govora kod predsjednika, njegovog odnosa prema ženama, te Afere Janaf i kluba u Slovenskoj.

– Da živimo u zaista uljuđenoj zemlji ovakve se stvari kao prvo ne bi uopće dogodile. A da se i dogode, ne bi netko tek stavio mandat na raspolaganje, nego bi ostavka ‘gostiju kluba’ bila neopoziva. Netko je očito koristio svoj položaj. Tijekom lockdowna, dok su drugi bili doma, a ugostitelji nisu točili piće u kafićima, u Slovenskoj 9 imamo ilegalnu točionicu. U svakoj uljuđenoj zemlji bi se dogodile ostavke- kazala je najprije ova poznata feministica, piše Slobodna Dalmacija.

Nije trebalo dugo čekati na predsjednikov odgovor. Preko Facebooka je naširoko elaborirao “kako gospođa Borić ne govori istinu kada kaže da me je podržavala i za mene glasala“.

– Može biti, naravno, da je za mene glasala u tajnosti biračkog mjesta, ali na javnoj razini – ona je bila i jest članica pa i predvodnica kabale koja me je blatila i opstruirala gdje god je i kako god je stigla tijekom kampanje i prije kampanje, kao i tokom onih godina koje nisam proveo u javnoj djelatnosti – ustvrdio je, među ostalim, Zoran Milanović.

Tu predsjednik nije stavio točku nego je nastavio s kritikama na račun saborske zastupnice. Upitana za komentar predsjednikove objave na Facebooku, odmah je kazala kako se ona “osjeća skroz dobro” i da nije uznemirena zbog javne prozivke od strane Zorana Milanovića.

– Ne smeta meni to ništa, smatram da nije ni potrebno reagirati na takve ad hominem napade, koji su posljednjih dana učestali od strane predsjednika. Ne znam radi li on to voljno ili nevoljno, ali na ovaj način miče fokus s puno ozbiljnijeg problema, a to je korupcija u Hrvatskoj, to je slučaj Janaf.

Zašto ga sve to toliko uznemirava? Napao je ovih dana gotovo sve predstavnike institucija koje bi trebao čuvati, od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do predstavnika civilnog društva – kazala nam je Borić, te zaključila kako je “žalosno da predsjednik Milanović zaboravlja da treba čuvati vrijednosti zapisane u Ustavu, među njima i jednakost i ravnopravnost spolova”.

Foto:  Tomislav Pavlek/Hina

Facebook Comments