Ljevica u koroti: “Njihovog”predsjednika Milanovića počela je slaviti desnica

Ljevica u koroti: “Njihovog”predsjednika Milanovića počela je slaviti desnica

Index je danas objavio tekst s bombastičnim naslovom kako ekstremna desnica slavi predsjednika Zorana  Milanovića koji se ovih dana  vrlo argumentirano  obračunao s nekim od najutjecajnijih  ljudi i  organizacija na liberalnoj i lijevoj političkoj sceni.  Lijevi mediji  i  intelektualci   počeli su prigovarati Milanoviću da je skrenuo udesno iako je  izabran kao kandidat ljevice.  Snažne kritike dolaz od Indexa čiji su novinari ovih dana žestoko polemizirali s Milanovićem  Prenosimo najzanimljivije  dijelove teksta  koji je objavio Index.

“PREDSJEDNIK Hrvatske Zoran Milanović osvanuo je na naslovnicama krajnje desnih novina Hrvatski tjednik i 7dnevno.

Milanovićevi obračuni s lijevim i liberalnim saborskim zastupnicama i zastupnicima oduševljavaju ne samo desničare, nego i ekstremne desničare, o čemu je Index već pisao.

Nedavno je osvanuo na naslovnici ekstremno desnog Hrvatskog tjednika, na kojoj je Milanovićeva fotografija uz naslov “King Kong koji je rasturio ljevičarski parazitski ptičji rezervat”.

Podsjetimo, Hrvatski tjednik je opskurno desničarsko glasilo koje je dosad na naslovnicama slavilo paljenje lutaka gej para na karnevalu u Imotskom, a zbog odavanja počasti srpskim žrtvama u Domovinskom ratu je ministra branitelja Tomu Medveda prikazao kao medvjeda kojeg na lancu vodi premijer Andrej Plenković

Usput, upravo je u Hrvatskom tjedniku bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila svoju drugu kandidaturu za Pantovčak. Isti list je prije intervjua s Kolindom predsjednicu na naslovnici proglasio “bestidnicom”, ali to ju ipak nije zasmetalo da u intervjuu za taj list najavi svoju kandidaturu za drugi mandat.

Hrvatski tjednik je, inače, papu Franju na naslovnici proglasio – antikristom. Još su dodali da će “Stepinac biti svetac, a svetim će ga proglasiti onaj papa koji bude dostojan njegove svetosti”, a ispod toga postavili citat monsinjora Mile Bogovića koji kaže da je “napad pape Franje na Hrvate poput srpske bombe” i da ga ne treba pozivati u Hrvatsku. U istom broju je objavljen i tekst u kojemu se bivšeg predsjednika Ivu Josipovića opisuje kao “guju otrovnicu u njedrima hrvatske države”.

Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predsjednika IDS-a Borisa Miletića, predsjednika Židovske općine Ognjena Krausa, povjesničara Hrvoja Klasića i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca opisali su na naslovnici kao “petero jahača velikosrpske apokalipse”, a općenito im smetaju svi koji imaju loše mišljenje o ustašama i NDH. Svojedobno su napali i generala Antu Gotovinu jer je odbio stati na čelo ekstremne desnice, no zato im je heroj HOS-ovac Marko Skejo, osuđen za gospodarski kriminal i poznat po svojim hitlerovskim brčićima”, piše

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina