Bivši Plenkovićev savjetnik napao predsjednika Milanovića: Besposlen pop i jariće krsti

Bivši Plenkovićev savjetnik napao predsjednika Milanovića: Besposlen pop i jariće krsti

Krešimir Macan, bivši  savjetnik Andreja Plenkoviaća, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o koronakrizi, odnosu između predsjednika Zorana Milanovića i Vlade te “tvrdoj kohabitiaciji” između Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Najprije se osvrnuo na aktualni sat u Saboru gdje su brojna pitanja zastupnika bila vezana za koronavirus.

“Korona je sada najaktualnija pa je bilo za očekivati ta pitanja jer Hrvatska bira svoj neki put. Mislim da je i u odgovoru bilo rečeno da je Hrvatska u onom prvom valu napravila neke stvari drugačije, mi smo se otvorili među prvima. Tako i sad očito, čuli smo premijera da nećemo imati policijski sat, a da u lockdown onakav nećemo jer ne možemo to gospodarski izdržati. Mi očito tražimo svoj put u izlasku iz koronakrize. Imam dojam da premijer vjeruje u one koji tvrde da je ovaj val pri kraju, da smo sljedećih dva-tri tjedna, ako su prognoze točne, na izlasku iz ovog vala. Ako bolnički sustav izdrži, mi smo dobro prošli kroz njega”, smatra Macan.

Macan je komentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji se protivi uvođenju policijskog sata te je rekao da se ne želi opravdavati zašto izvodi “kera van”.

“Ova me izjava predsjednika podsjeća na jedan vic o srpskom političaru, nitko nije pokrenuo priču, a onda je on rekao da je protiv. Rekli su mu da nitko to nije spomenuo, a on je rekao da je protiv ako ga bude… Iz vlade imamo jasnu poruku da žele balansirati gospodarstvo i pandemiju, da nam drugi lockdown ne paše i pretpostavljam da uistinu pokušavaju naći svoj put kako bi našli pobjedničku kombinaciju. Europa je nema”, rekao je i ukazao na razlike u brojkama, prognozama i mjerama diljem Europe.

Osvrnuo se i na medijske nastupe predsjednika Milanovića.

“U narodu ima izjava da besposlen pop i jariće krsti”, kazao je i dodao da smatra da je Milanović besposlen.

“Inače bi radio neke druge stvari i dao konstruktivnije doprinose.”

O nemogućnosti dogovora oko zajedničkog polaganja vijenaca za Sve svete, Macan kaže da je to primjer najavljene “tvrde kohabitacije”.

“Očigledno Plenković s njim više ne želi biti u istom prostoru jer nema potrebe.”

Foto: Edvard Šušak/Hina