Bojan Glavašević polaže vijenac u Dunav na istom mjestu gdje su to učinili Pupovac i Milošević: Evo njegovog objašnjenja

Bojan Glavašević polaže vijenac u Dunav na istom mjestu gdje su to učinili Pupovac i Milošević: Evo njegovog objašnjenja

Saborski zastupnici zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić (Možemo!) i Bojan Glavašević (nezavisni) zajedno s predsjednicom Nove ljevice Ivanom Kekin odat će u nedjelju 22. studenoga počast žrtvama Vukovara, kao i svim nevinim civilnim žrtvama rata, najavila je platforma Možemo!. Benčić, Glavašević i Kekin položit će vijence na Ovčari zatim na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Dunavu kod Veslačkog doma (Vrške), pišu Novosti.

Vijenac na Dunavu položit će na istom mjestu na kojem su svoj vijenac za civilne žrtve rata položili politički predstavnici srpske nacionalne manjine iz SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević. Ovo će biti prvi put da dvije parlamentarne stranke koje nemaju manjinski predznak odaju počast i civilima srpske nacionalnosti stradalima u Vukovaru, pišu Novosti.

– Svrha polaganja vijenca na Dunavu je za sve nevine civilne žrtve rata i to je ono što će pisati na tom vijencu. To svakako uključuje i one žrtve koje su pripadale srpskoj nacionalnoj manjini u Vukovaru. Taj vijenac ću položiti i za svoju baku koju nisam našao i za djeda koji je ubijen. Govorio sam da je važno da počnemo više govoriti o civilnim žrtvama rata, a uskoro će biti donesen i novi zakon koji se na njih odnosi. Ovo je možda mala simbolička gesta, ali kako je činimo prvi možda i nije tako mala. Kao ljudi i kao političari smatramo da je to naša dužnost. Nadamo se da će to otvoriti veći prostor za razgovor o civilnim žrtvama rata – izjavio je Glavašević.

Foto: Admir Buljubašić