Katastrofični Davor Bernardić: Skrivaju nam istinu, mrtvačnice su pune, zdravstveni sustav je u raspadu

Katastrofični Davor Bernardić: Skrivaju nam istinu, mrtvačnice su pune, zdravstveni sustav je u raspadu

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se nakon dugo vremena pojavio u Hrvatskom saboru pa prozvao Vladu zbog načina na koji se bori protiv pandemije koronavirusa, ustvrdivši da je situacija izmakla kontroli, a zdravstveni sustav u rasulu.

„Zdravstveni sustav je u raspadu, rasulu, rasprava o radu Stožera opet se gura navečer i sakriva se istina, a istina je da su mrtvačnice pune”, rekao je Bernardić u slobodnom govoru prozvavši Vladu zbog upravljanja koronakrizom, javlja Novi list.

Dodao je da je Hrvatska najgora u Europi i po broju mrtvih i po broju zaraženih te za to okrivio premijera Andreja Plenkovića, a Nacionalni stožer civilne zaštite, na čelu s potpredsjednikom Vlade ministrom Božinovićem nazvao je ‘takozvanim’.

“Tko je za to odgovoran? Plenković i njegov takozvani Stožer koji je od početka na daljinski upravljač HDZ-a”, ustvrdio je Bernardić.

Prema njegovim riječima Nacionalni stožer CZ donosi političke mjere, ne postoji strategija borbe s koronavirusom, i čak se ‘više ne evidentiraju kontakti”.

“Prema projekcijama vodećih svjetskih instituta do kraja travnja u Hrvatskoj će biti preko 8000 žrtava, više žrtava od koronakrize nego što je bilo civilnih žrtava u Domovinskom ratu, jasno je da je situacija izmakla kontroli”, ustvrdio je Bernardić upitavši tko će odgovarati što dnevno gubimo 70 ljudi.

Vilim Matula u ime Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u slobodnom govoru podsjetio je na današnji Međunarodni dan ljudskih prava upozorivši kako se u vrijeme koronakrize ona sustavno krše.

Na taj međunarodni dan podsjetili su i Ermina Lekaj Prljaskaj (Klub zastupnika HNS i nezavisnih zastupnika) i Veljko Kajtazi (Klub zastupnika nacionalnih manjina) istaknuvši na važnost izgradnje društva jednakih mogućnosti i ravnopravnog pristupa temeljnim ljudskim pravima bez obzira na različitosti, rasu, spol, jezik, vjeru, nacionalno podrijetlo.

Foto: Daniel Kasap/Hina