Marija Selak Raspudić prigovorila Plenkoviću “marksističku prošlost” i ljubav prema Edvardu Kardelju

Marija Selak Raspudić prigovorila Plenkoviću “marksističku prošlost” i ljubav prema Edvardu Kardelju

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić gostovala je u N1 gdje se osvrnula  na jučerašnju raspravu u Saboru tijekom koje joj je Predsjednik Vlade Andrej Plenković prigovorio zbog čitanja zastupničkog pitanja s papira, na što mu je ona odgovorila da je mogao biti doktor znanosti da je i sam više čitao.

“Prigovorio mi je da čitam s papira umjesto da mi je dao odgovor na to pitanje. Naravno da se ponosim što sam čitala i što sam se pripremala za aktualni sat jer je to moj zadatak i ono za što sam plaćana. A što se tiče moje opaske da bi bio doktor znanost, mogu još tome pridodati da ako se odluči krenuti pravim putem, putem čitanja i daljnjeg znanstvenog razvoja da ću ga rado i mentorirati sukladno njegovim ranije iskazanim interesima prema marksizmu i Kardelju. Ako je zainteresiran, moja ponuda stoji”, kazala je Selak Raspudić.

Govoreći o aferi koja se vezuje uz župana iz redova HDZ-a, Selak Raspudić ističe da građani to moraju kazniti na izborima.

“Nažalost, HDZ je još nije bio kažnjen na izborima. Građani tu trebaju reagirati. Možemo napraviti bilo kakav zakonodavni odgovor, ali ako građani ne prepoznaju alternativu i ne nagrade je na izborima, mi se nećemo daleko pomaknuti”, istaknula je Selak Raspudić.

Osvrnula se i na cijepljenje saborskih zastupnika, ističući da takvo postupanje dovodi do estradizacije medicinske struke.

“Izuzeta sam od cijepljenja jer sam preboljela koronu. No, protiv sam ovakvog postupanja, protiv estradizacije medicinske struke. Mislim da ona dugoročno ima štetne nuspojave jer šaljemo dvije pogrešne poruke. Prva je poruka da ono što nije bilo na televiziji se nije ni dogodilo, pa se sada na tragu toga kada medicina više postaje reality show više razgovara o bicepsima naših saborskih zastupnika, nego što se govori o tome što bi trebalo biti u fokusu, a to su nuspojave cijepljenja i posljedice te je li ono važno”, rekla je Selak Raspudić i dodala:

“Drugo, ta estradizacija će dovesti do toga da se liječnici sutra neće smjeti buniti što je njihove struka općenito ponižena, što građani dolaze kao Google doktori jer su nešto pročitali u medijima pa misle da su pametniji od njih samih. Ovime se ne daje dužno poštovanje koje je potrebno za dignitet liječnika i medicinske struke, nego se obezvređuje cijela stvar, a građane se tretira kao budale jer misli se da je njima potreban show umjesto da se s njima ozbiljno odgovara.”

Foto: Hina