Veliki raskol u Hrvatskoj udruzi poslodavaca: Vlahović i Roglić protiv Tedeschija?

Veliki raskol u Hrvatskoj udruzi poslodavaca: Vlahović i Roglić protiv Tedeschija?

Orbico i Adris istupili su iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a isto je najavila i Fortenova te još nekoliko kompanija, piše Večernji list.

Branko Roglić, čelnik Orbica te jedan od utemeljitelja i predsjednik NO-a HUP-a, svoj je odlazak najavio još prošlog ljeta.

‘Poštujem glas poduzetnika, ali otkako su smijenjeni Bernard Jakelić, predsjednica HUP-a Gordana Deranja te glavni direktor Davor Majetić, HUP nije što je nekad bio i meni se tu više ne stoji. Ta organizacija u ovom momentu otežanih uvjeta na tržištu, pogođenom pandemijom i potresima, uopće ne funkcionira. Mislim da ju je teško izliječiti pa možda treba otvoriti neku novu”, rekao je Roglić za Večernji list.

Iz Adrisa su kratko poručili da je HUP je interesna i dragovoljna udruga. ‘Kako vrijednosti koje naša tvrtka promiče nisu na najbolji način zastupane, odlučili smo istupiti iz te udruge’, objasnili su iz Adrisa.

Neimenovani sugornik za Večernji list dodaje kako ta organizacija ima smisla za 40-ak ljudi koji rade unutra jer se oko njih sve vrti, a velike kompanije sve plaćaju.

‘Ima li HUP svojih problema – ima, je li imao problema u prošlosti – jest, no isto tako sam siguran da treba i može bolje i da na tome treba raditi. Jasno, svatko ima pravo izaći, no ne mislim da je to konstruktivno i da išta rješava. Ne slažem se da u HUP-u baš ništa ne valja, a ako to netko misli i kaže, bilo bi pošteno da se prvo zapita što je sam napravio da tako ne bude’, komentirao je stanje u HUP-u predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, koji je član Savjeta HUP-a.

Na arhivskoj slici: Branko Roglić (prvi s lijeva), Ante Todorić, Ante Vlahović i Emil Tedeschi

Foto: Hina