Drama u susjedstvu: Veliki sukob ilegalnih migranata i policije

Drama u susjedstvu: Veliki sukob ilegalnih migranata i policije

Jake policijske snage morale su intervenirati u noći na četvrtak kako bi smirile izgrede koji su izbili u jednom od centara za prihvat ilegalnih migranata u okolici Sarajeva pri čemu je bilo i ozlijeđenih, potvrdio je glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić.

On je kazao kako su u sukobima koje su izazvali migranti u kampu kod mjesta Blažuj ozlijeđena najmanje dva policajca te jedan zaposlenik Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koja upravlja tim prihvatnim centrom.

Migranti su oštetili i više policijskih vozila, a fotografije koje su prenijeli lokalni mediji prikazuju prevrnute automobile s razbijenim staklima. Izgredi su bili takvih razmjera da su morali intervenirati pripadnici posebnih policijskih postrojbi s psima, javlja N1.

Policija je potvdila kako je više migranata privedeno zbog nasilnog ponašanja te se nad njima provodi istraga.

Prema dostupnim informacijama sukob je izbio kada su djelatnici IOM-a pokušali iz kampa u Blažuju u drugi kamp prebaciti jednog od migranata koji je ranije poticao izgrede.

“Radi se o migrantu koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi nakon čega je došlo do sukoba”, kazao je policijski glasnogovornik.

U okolici Sarajeva dva su kampa s ilegalnim migrantima, a njihov je kapactet nešto veći od dvije i pol tisuće ležajeva.

Najveći broj migranata boravi na području Unsko-sanske županije.

Foto: N1