Adio kapetane: Preminuo je legendarni Ante Mrvica

Adio kapetane: Preminuo je legendarni Ante Mrvica

Dugogodišnji koordinator Jadrolinijinoga splitskoga plovnog područja Anto Mrvica, koji je krajem 2017. godine otišao u mirovinu, umro je u nedjelju u 69. godini života, potvrdili su u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

Radio je 27 godina u splitskoj trajektnoj luci, a nakon odlaska u mirovinu Mrvica je živio na rodnom otoku Žirje kod Šibenika, javlja N1.

Mrvica je zbog svoje susretljivosti u komuniciranju bio omiljen u javnosti i novinarskoj zajednici te je smatran “dobrim duhom” i “legendom” splitske Trajektne luke. Mrvica je tijekom angažmana kao koordinator  Jadrolinijinog splitskog plovnog područja bio dostupan novinarima po cijeli dan i nerijetko je novinarima i u kasnim noćnim satima bio pouzdan izvor informiranja o događanjima na Jadranskom moru te o prometnim gužvama na srednjem Jadranu tijekom turističkih sezona.

Nagradom za životno djelo nagradila ga je 2019. Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. dobio je nagradu komunikator godine, kojom ga je odlučio nagraditi stručni  žiriji 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mrvica je i poslije umirovljenja  povremeno dolazio u Split sa suprugom te je najradije boravio na mjestima gdje se okupljaju novinari na svojim novinarskim zadacima.  “Ne mogu je bez vas”, govorio je Mrvica novinarima u tim prigodama.

Foto: Hina