AFRIČKA AVANTURA: Ivan Pernar otkrio hoće li ići u Kongo provjeravati dokumentaciju o posvajanju djece

AFRIČKA AVANTURA: Ivan Pernar otkrio hoće li ići u Kongo provjeravati dokumentaciju o posvajanju djece

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar najavio je povratak u Hrvatsku iz Zambije gdje je proveo protekla tri mjeseca.

“Umoran sam od Afrike, 3 mjeseca ovdje mi je i više nego dosta. Njih 8 je tu izdržalo 6 mjeseci, od toga 2 u zatvoru. Ne znam ni sam kako.

Jedva čekam doći kući, i odlazak u Kongo mi trenutno nije ni na kraj pameti. Da me netko stjera u kut i da sam prisiljen ić u Kongo provjeravat dokumentaciju, onda bi išao. Ali ovako sam od sebe nema šanse.

Želim nastavit svoj život u Hrvatskoj, želim raditi stvari koje volim. Ovo mi je bila životna avantura i mogao bi knjigu jednog dana napisat o svojim iskustvima u Zambiji i Bocvani. Onaj tko nije bio u Africi ne zna što je to”, napisao je Pernar.

Komentirao je i ponašanje ljevičara koj je optužio za netoleranciju.

“Ljevičari često govore o uvažavanju i poštivanju različitosti, da manjina ima pravo iskazivati što misli i osjeća. Međutim, probajte na trenutak razmišljati drugačije od njih ili ne daj Bože javno izraziti svoje mišljenje i brzo ćete vidjeti koliko su ti ljudi otvoreni za druge i drugačije od njih samih.

Najmanje što možete očekivati od njih su teške uvrede, a ponekad čak i otvorene prijetnje. Drugim riječima, od tolerancije tu nema ni t, osim ako slovkanje ide u smjeru totalitarizma”, naglasio je Pernar koji se požalio da ga Marija Selak Raspudić ponovno napada.

Podsjetimo, Marija Selak Raspudić je danas gostovala na N1 televiziji gdje je komentirala rad Ivana Pernara.

“Oni koji bi vraćali Milku Planinc i oni kojiama su ubijanja svećenika dobra stara vremena su zadnji koji bi trebali educirati o ljudskim pravima. To je sve na što se svodi politika Možemo i nažalost se ta ideološka fiksiranost vidi u Zagrebu, kada imate takav aktivistički entuzijazam, a nedostatak upravljačkog kapaciteta. Htjela bih vidjeti da organizirate akciju hvatanja divljih svinja koje su se došle gostiti po gradu na otvoreni poziv gradonačenika jer se biootpad ne odnosi. Što se tiče retorike, ja stojim iza svega što sam rekla. Od početka sam bila ozbiljna i dosljedna o ovoj temi, kao i inače u političkom diskursu. Platfotmi Možemo su pandan i Pernar i Bujanec, njima odgovara tuđi ekstremizam jer jedini može poslužiti kao oprvdanje njhovog. Zato sve umjerene aktere kao ja pokušavaju prikazati kao lažnim ekstremistima”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Foto: Hina