Anušić otkrio koliko mandata očekuje u četvrtoj izbornoj jedinici: Je li malo pretjerao?

Anušić otkrio koliko mandata očekuje u četvrtoj izbornoj jedinici: Je li malo pretjerao?

HDZ je u četvrtoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i dio Koprivničko-križevačke županije, počeo predizbornu kampanju iz osječkog Campusa, a nositelj liste Ivan Anušić rekao je da očekuje osam mandata.

Podsjetio je da su na lokalnim izborima prvi put postigli da gradonačelnik Osijeka bude iz redova HDZ-a te da su tada niz drugih gradova i općina uspjeli vratiti u okrilje HDZ-a. 

– To je samo dokaz da radimo temeljito, sustavno, planski i onako kako od nas naši građani očekuju, poručio je, javlja HRT.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Drama u obiteljskoj kući Harisa Džinovića: Odbjegla supruga Melina iznenada se pojavila, a on završio u policiju. Pet sati davao iskaz– Nadam se rezultatu koji je bio na prošlim izborima, to je rekordni broj mandata, osam mandata u IV. izbornoj jedinici. Niti jedan razlog nemamo da taj rezultat ne ponovimo, čak i da ga poboljšamo na deveti mandat jer u proteklih četiri godine mnogo se kvalitetnih promjena dogodilo, ne samo na području Osječko-baranjske županije nego cijele četvrte izborne jedinice, ako gledamo u kompletu, rekao je.

Kandidacijsku listu u IV. izbornoj jedinici predstavila je i koalicija Mosta, Hrvatskih suverenista, HKS-a i NLM-a.  Nositelj liste Josip Skočibušić rekao je da je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj.

Smatra da je loše stanje prouzročeno iseljavanjem, malim brojem rođene djece, lošim politikama vladajućih te sustavnom političkom korupcijom.

Istaknuo je da je Most predložio konkretne demografske mjere, a Skočibušić predlaže i smanjenje poreza na plaće za pet posto.

– Predviđeni su poticaji za stambeno zbrinjavanje i priuštivo stanovanje za mlade obitelji. Od mjera za poljoporivredu, bitnih mjera, je donošenje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji bi išao u smjeru pravednije raspodjele poljoprivrednog zemljišta i aktiviranje neiskorištenih resursa, stavljanja u funkciju neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta te jače mjere pomoći malim OPG-ovima i mladim poljoprivrednicima, rekao je Josip Skočibušić, Most, Hrvatski suverenisti, HKS, NLM.

Foto: Hina