Anušić se prisjetio kako je Milanović bio nemilosrdan prema njemu: Mi smo ga kumili i molili da to ne uradi, ali on je svejedno to napravio

Anušić se prisjetio kako je Milanović bio nemilosrdan prema njemu: Mi smo ga kumili i molili da to ne uradi, ali on je svejedno to napravio

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na 34. obljetnici HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao je kandidaturu Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

“Vi i mi smo krila HDZ-a i Hrvatske. Četvrta i peta te deveta i deseta izborna jedinica ne smiju ostvariti loš rezultat. Vrlo je bitno da i mi i vi odradimo ovaj posao kako se to od nas i očekuje. Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. U tih mjesec dana dana možemo učiniti jako puno za interes HDZ-a i Hrvatske u cjelini”, rekao je minista obrane Ivan Anušić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milanović je pokazao da nije državnik: Hrvatska mu je dobra samo dok ostvaruje svoje sirove ambicije. I tu nema razlike između njega i Plenkovića

Također je rekao: “Ovo što se prije dva, tri sata pojavilo u medijima je klasično kršenje Ustava i zakona. I to od predsjednika države. Sjećam se Milanovića kao premijera dok sam bio načelnik općine Antunovac. Nemilice smo kumili i molili da nas se ne stavi u zajedničku statističku jedinicu sa Zagrebom jer ćemo izgubiti miljarde europskog novca, a upravo je to napravio. Moramo se konsolidirati da ponovno pobijedimo”, zaključio je Anušić.

Premijer Andrej Plenković je na 34. obljetnici HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao kandidaturu Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

“Spremni smo svi na izbore i još jednu pobjedu. Svi problematiziraju petu izbornu jedinicu, a ja im kažem ‘ljudi, pa stanite malo’. Peta izborna jedinica bit će uvjerljivi pobjednik na parlamentarnim izborima i očekujem ponovno najmanje osam mandata. Mi idemo na izbore na Svjetski dan cirkusa, moramo biti svjesni što je odabrao i kakav je onaj koji je to odabrao. Ali, idemo na ove izbore s još jednom novosti, sam sebi raspišeš termin izbora, pa kažeš da ćeš ostati na funkciji, a onda ideš s SDP-om na izbore”, rekao je premijer Andrej Plenković pa je dodao:

“Potpuni raskorak s onim što je normalna politička praksa. Ali, to je samo potvrda da cijelo ovo vrijeme imamo nekoga koji ne igra svoju ustavnu ulogu i nastoji destabilizirati institucije. Sad kad su maske pale, do kraja se razotkrio i vratio se u SDP koji je toliko slab i očajan da čak i njega poraženog, lošeg gubitnika iz 2016. vraća sebi na izbornu listu. Ton pokazuje nepostojanje integriteta čelnika SDP-a.”

Nastavlja da SDP-ovci ne razumiju da svakim svojim potezom mobiliziraju članove ove HDZ-a da izađu na izbore.

“Kako kaže jedna stara naslovnica Alana Forda: ‘U strahu su velike oči’. Milanović tek sad vidi da gubi utjecaj na instituciju koja treba i mora biti neovisna kao što i jest sukladno zakjonu u našem mandatu”, zaključio je.

Foto: Hina