Bartulica govorio o Plenkovićevoj lažnoj stabilnosti: Zbog ovršnog tsunamija prijeti nam još jedan egzodus

Bartulica govorio o Plenkovićevoj lažnoj stabilnosti: Zbog ovršnog tsunamija prijeti nam još jedan egzodus

“U vrijeme vrhunca koronakrize, imamo i novi tsunami ovrha koji je danas krenuo. Imamo preko milijun ovršnih postupaka u Hrvatskoj, a mi smo zemlja koja bilježi pad stanovništva. Nadam se da premijer Plenković neće okriviti Domovinski pokret za ovo alarmantno stanje.”, izjavio je zastupnik Domovinskog pokreta dr. sc. Stjepo Bartulica. Naglasio je da je krenuo novi ovršni tsunami koji će dovesti do dodatnog osiromašenja hrvatskih građana. Iznio je podatak da mnogi hrvatski građani sele iz Hrvatske zbog dugogodišnjih blokada.

“U vrijeme vrhunca koronakrize, imamo i novi tsunami ovrha koji je danas krenuo. Imamo preko milijun ovršnih postupaka u Hrvatskoj, a mi smo zemlja koja bilježi pad stanovništva. Nadam se da premijer Plenković neće okriviti Domovinski pokret za ovo alarmantno stanje. Građani trebaju znati kako lažna stabilnost Andreja Plenkovića ima svoju cijenu. Mnogiu koji napuštaju Hrvatsku, navode kao glavni razlog blokirane račune. Imamo stanje gdje su mnogi izgubili nadu, a ovaj trenutni zakon pogoduje interesnim skupinama. Trebamo dobro promisliti kako izići iz ovoga, treba novi zakon koji neće dopustiti. Porazno je što Vlada nije ponudila rješenje cijelo ovo vrijeme, nego samo iznjedrila moratorij na ovrhe”, reako je Bartulica, prenosi Narod.hr.

Pojasnio je i koje su to interesne skupine:

“Interesne skupine čine odvjetnički uredi koji naplaćuju svoje usluge. Neprihvatljivo je da građani za neznatan dug, plaćaju višestruko veće iznose.”

Foto: Edvard Šušak/Hina