Bernardić neprimjereno napao kompletnu Kolindinu obitelj: Spominjao je predsjedničina supruga, djecu i oca mesara

Bernardić neprimjereno napao kompletnu Kolindinu obitelj: Spominjao je predsjedničina supruga, djecu i oca mesara

Šef SDP-a Davor Bernardić uoči drugog kruga predsjedničkih izbora održao je press konferenciju u Zagrebu.

“Velika većina naših građana nije zadovoljna radom predsjednice. Naš kandidat Zoran Milanović, koji je pobjednik prvog kruga, personifikacija je nužnih promjena. On ne nudi iskrivljenu prošlost koja nas razjedinjuje i ne izvikuje jeftine i prazne domoljubne fraze pod kojima je naš narod osiromašen, a naša zemlja pokradena i predana podobnoj manjini. Iskren je i govori istinu, iako istina ponekad najviše boli”, poručio je Davor Bernadić.koji se žestoko  obrušio na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović  optuživši je da je  bila kći bogatog mesara.

“Predsjednica je lagala  da će  hrvatska biti najbogatija zemlja. Lagala je  da je živjela skromno u bivšoj državi, a njen otac je bio bagati privatni poduzetnik. Lagala je i o svojoj obitelji kada je rekla njen suprug Jakov  čuva kod kuće djecu , a on je bio na hokejaškoj utakmici”, rekao je Bernardić optuživši aktualnu predsjednicu da je lagala kad aje rekla da je odmah nakon mirne renitegracije vodila svoju djecu u Vukovar.

Prokomentirao je i Vladu Andreja Plenkovića.

“Ne znam što bolje opisuje aktualnu Plenkovićevu Vladu. Činjenica da je pola Vlade moralo otići – Marić, Tolušić, Kuščević, Žalac, Dalić ili činjenici da se još uvijek održava na vlasti zahvaljujući političkoj korupciji, odnosno kupovanju zastupnika u Hrvatskom saboru. Sabor nije više volja građana i bilo bi najpoštenije raspisati prijevremene parlamentarne izbore”, rekao je.

Kaže kako HDZ zadnjih trideset godina dijeli Hrvatsku. “HDZ dijeli Hrvatsku na prave Hrvate i – valjda – krive Hrvate. Na privilegirane, koji imaju člansku iskaznicu HDZ-a i one koji bez nje ne mogu ostvariti svoje egzistencijalne potrebe”, istaknuo je Bernardić.

Optužbe bivšeg predsjedničinog savjetnika Radeljića, koji tvrdi da mu je Grabar-Kitarović nudila posao tajnog savjetnika bez znanja Plenkovića, nije htio komentirati. “U mandatu predsjednice afere i skandali u njezinom uredu bili su realna stvar” naglasio je.

Upitan je li Milanović nastupom na debati uspio pridobiti glasače drugih stranaka, Bernardić je kazao: “Cijela Hrvatska je vidjela da je Milanović u debati bio dominantno bolji i dominantno argumentiraniji.”

Na ponovljeni upit je li Milanović nastupom na televizijskom sučeljavanju uspio pridobiti dio Škorinih birača, Bernardić je odgovorio:

“Razlika između argumenata Milanovića i aktualne predsjednice je bila toliko očita da vjerujem da su građani Hrvatske, koji su mudri i bistri, itekako to uvidjeli i znaju kome će 5. siječnja dati povjerenje”.

Smatra kako je datum izbora namjerno izabran jer će tada mnogi Milanovićevi glasači biti na skijanju.

Foto: Dario Grzelj/Hina