Bivša glasnogovornica SDP-a ismijala Sinišu Hajdaša Dončića: Mlohava reakcija Grbinovog SDP-a

Bivša glasnogovornica SDP-a ismijala  Sinišu Hajdaša Dončića: Mlohava reakcija  Grbinovog SDP-a

SDP se oglasio o malverzacijama u Ini i najvećoj pljački u povijesti moderne Hrvatske.

Govorio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, a među ostalim su pozvali i na nove izbore.

“HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga su poslani u Inu radi kontrole i, gle čuda, nisu vidjeli da HDZ-ovac krade. Treba nam država bez HDZ-a”, ustvrdio je Grbin.

Hajdaš Dončić je nakon njega među ostalim rekao: “Plenkovićeva ticala i radari nisu ništa drugo doli mlohava ćuna. Zato je vrijeme za izbore!”

Podsjetimo, svih petero uhićenih u golemoj pljački Ine ostaje u istražnom zatvoru. U akciji, koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Danica Juričić

Na izjavu Siniše Hajdaša Dončića reagirala je Danica Juričić, bivša glasnogovornica SDP-a.

“Zar se kad tražiš prijevremene izbore ne može ništa pametnije reći gradjanima od toga da je u Plenkovica mlohava ćuna? Zar se ne traže izbori iz nekog socijaldemokratskog razloga, jer ce gradjanima cijene plina skočiti 70 posto, dok ekipa iz INE krade milijarde, jer je u nadzornom odboru bio i hdz-ov kadar koji ništa nije vidio, a onaj koji je na privatne račune uplaćivao milijune, takodjer je hdz-ov kadar. Stari hdz krao milijune, a pod novim cure milijarde, ali novi sdp reagira mlohavije od Plenkovica”, ističe Danica Juričić.

Foto: Hina