Ivica Puljak: Hrvatska nema nikakve šanse dok njom upravlja lopovski HDZ. Ili Hrvatska ili HDZ

Ivica Puljak: Hrvatska nema nikakve šanse dok njom upravlja lopovski HDZ. Ili Hrvatska ili HDZ

Predsjednik stranke Centar i splitski gradonačelnik Ivica Puljak je u ponedjeljak ocijenio da je slučaj Ine možda najveća pljačka u povijesti moderne Hrvatske te je pozvao birače HDZ-a da ubuduće ne glasuju za tu stranku.

“Birači HDZ-a, vi ste im omogućili da kradu milijune, a sada su prešli u milijarde. Pozivam vas da prestanete s podrškom HDZ-u kao što ste to prestali ovdje u Splitu da to sutra napravite u Hrvatskoj jer ste im vi omogućili da kradu”, rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Hrvatska država nema nikakve šanse dok njom upravlja HDZ, dodao je, javlja Jutarnji list.

Poručio je biračima HDZ-a kako biraju – “ili Hrvatska ili HDZ”- dodavši da je na njima da odluče kakva će biti budućnost hrvatske države.

“Siguran sam kako će svatko tko voli ovu zemlju odabrati Hrvatsku,” rekao je Puljak.

Za najnoviju slučaj Ine rekao kako je to možda i najveći slučaj pljačke u modernoj Hrvatskoj.

“Mi smo dugo upozoravali i neprestano upozoravamo da je HDZ okupirao cijelu zemlju, okupirao sve institucije i na sva mjesta postavio svoje ljude – od lovačkih društava do nogometnih saveza pa je postavio i svog direktora Ine”, kazao je Puljak.

Po njegovim riječima, hrvatska država nema nikakve šanse dok njom upravlja HDZ.

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader uzvratio je u ponedjeljak splitskom gradonačelniku Ivici Puljku, koji je birače HDZ-a pozvao da ubuduće ne glasuju za tu stranku, da u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam.

„U godini isporuke povijesnih rezultata rada hrvatske Vlade, poput Pelješkog mosta, ulaska u eurozonu i Schengen, Ivica Puljak u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam“, napisao je Sanader na facebooku, referirajući se na Puljkovu ocjenu da je slučaj Ine možda najveća pljačka u povijesti moderne Hrvatske i na njegov poziv biračima HDZ-a da ubuduće ne glasuju za tu stranku.

Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih

„Interesantno, Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih koalicijskih partnera, kao ni klečanje njegovih članica da nezakonito dobiju posao u Janafu“, konstatirao je HDZ-ov politički tajnik, ističući da Puljak, koji je i predsjednik stranke Centar, „navedenim pokazuje svoju vjerodostojnost i potvrđuje kako se ovdje radi o čistom politikanstvu i populizmu“.

Ali, bez obzira na to, pravna država funkcionira što pokazuju i ova uhićenja koja se događaju bez obzira na boju stranačkog dresa, naglasio je Sanader. Ustvrdio je i kako navedena retorika nije ništa novo za Puljka, „koji je već 12 godina isključivo u kampanji“.

„Ali,  podsjećam ga da je kampanja gotova i kao gradonačelnik Splita trebao bi se početi baviti onime za što je dobio povjerenje birača“, poručio mu je i naglasio kako Splićanima na kraju mandata neće biti važno je li im gradonačelnik bio medijski vidljiv konstantnim prozivkama svih razina vlasti i je li ostvario nacionalne političke ambicije.

Bit će im važno samo žive li u boljem gradu nego što je to bio prije četiri  godine, naglasio je Sanader.

Neka se Puljak brine o potpori koju rapidno gubi

Splitskog gradonačelnika je pozvao da pokaže odgovornost prema izvršnoj funkciji koju obnaša i poštovanje prema građanima koji su ga birali te da počne raditi za dobrobit Splita.

„Koliko god docirao članovima HDZ-a i podcjenjivao ih, očito je kako njega najviše muče najnovije ankete koje pokazuju da birači i dalje prepoznaju rezultate rada Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem te daju uvjerljivo najsnažniju podršku HDZ-u. A Puljak neka se brine o potpori koju rapidno gubi ne radeći ništa osim vlastitog PR-a“, napisao je Ante Sanader.

Foto: Hina