Bivša ministrica Tramišak nezadovoljna i ljutita: Zašto je Plenković mene smijenio, to zna samo on. Nije mi dao odgovore

Bivša ministrica Tramišak nezadovoljna i ljutita: Zašto je Plenković mene smijenio,  to zna samo on. Nije mi dao odgovore

Premijer Andrej Plenković potvrdio je, nakon sastanka koalicije i užeg kabineta Vlade, kako je, uz Ivana Paladinu, s pozicije ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije razriješena Nataša Tramišak. Nakon konferencije premijera Plenkovića, medijima se obratila i Tramišak.

“Nakon što je predsjednik Vlade najavio moju smjenu naravno da sam imala potrebu pozvati vas. Ja se zahvaljujem svima s kojima sam razgovarala i s kojima smo napravili dobre rezultate. No, ono što moram reći, u mom kratkom razgovoru s premijerom Plenkovićem nisam dobila adekvatan odgovor zašto to čini. I sada premijer na konferenciji nije dao odgovore za moju smjenu”, kazala je, javlja Večernji list.

“Dala sam svoj značajan doprinos. Premijer me ne vidi u svom timu i ne vidim koji su razlozi za to”, dodala je. Komentirala je i nepravilnosti u Ministarstvu. “Zatekla sam dvije istrage. Jedna je završila optužnicom prije nekoliko tjedana, a ticala se afere Softver. Ta istraga je pokrenuta 2019., izvidi USKOK-a su bili u tijeku. Istraga se intenzivirala kad je s radom počeo Ured europskog tužitelja”, rekla je.

“Bez obzira na istragu koja je bila u tijeku mi smo se trudili raditi svoj posao. Svim djelatnicima koji su bez obzira na to dali svoj trud. Aktivirat ću svoj mandat u Saboru nakon ovog. Nisam bila puno prisutna u medijima, radili smo. Odlazim uzdignute glave i ostavila sam dobre rezultate”, kazala je.

“Nisam dobila niti jedan konkretan razlog od premijera”, kazala je na ponovo pitanje novinara. Novinari su Tramišak pitali hoće li podržavati rad Vlade. “Ono što mogu reći da ću raditi u interesu hrvatskih birača. HDZ kao najveća stranka drži snažnu i stabilnu većinu u Saboru. Ne mogu reći da je netko od njih tražio moju smjenu”, dodala je.

“Moja odgovornost je prema hrvatskim građanima i glasat ću sukladno tome, ako mislim da Vlada radi za dobrobit građana”, kazala je. Na pitanje je li Plenković tražio nešto od nje u Ministarstvu s čim se ona nije slagala Tramišak je rekla: “Nisam imala s njim takve razgovore”.

“Ne znam zašto je premijer izgubio povjerenje u mene ni je li ga ikad imao, ali mogu reći da niti jedan čovjek u demokratskim procesima ne može biti one man band, to nije dobro”, kaže. “Osobno sam zadovoljna što smo napravili, na suradnji s kolegama u Vladi. Gospodin Andrej Plenković, odlučio se na rekonstrukciju Vlade i zašto je mene smijenio to zna samo on, meni nije dao odgovore, dodala je.

Foto: Hina