BIVŠE OKO SOKOLOVO: Ovo je 100 posto penal. Bio je velik ko kuća

BIVŠE OKO SOKOLOVO: Ovo je 100 posto penal. Bio je velik ko kuća

Hrvatska i Argentina u Kataru igraju polufinale Svjetskog prvenstva, a Argentinci trenutno vode 3:0 golovima Lea Messija i Juliana Alvareza. Messi je zabio iz penala nakon što je Dominik Livaković srušio Alvareza u hrvatskom kaznenom prostoru.

Livaković je od suca Danielea Orsata dobio i žuti karton, a stručni komentator HRT-a Mario Strahonja rekao je kako je talijanski sudac pogriješio. Za mišljenje smo upitali legendarnog suca i nekadašnje ‘Oko sokolovo’ Matea Beusana, koji ima suprotno mišljenje od Strahonje:

“Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton. 

VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudac svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da netko komentira da ovo nije penal”, javlja Index.