Neutralni sudački ekspert iz Španjolske: Bio je penal. Hrvatski golman je srušio Argentinca

Neutralni sudački ekspert iz Španjolske: Bio je penal. Hrvatski golman je srušio Argentinca

Argentina je u polufinalu Svjetskog prvenstva povela protiv Hrvatske 1:0 u 34. minuti golom Lionela Messija iz penala. Najbolji argentinski igrač rutinski je realizirao penal zakucavši loptu pod gredu, a Dominik Livaković nije imao nikakve šanse da obrani njegov udarac. Utakmica je završila 3:0 i Argentina se plasirala u finale, dok će Hrvatska igrati za treće mjesto.

Situaciju je analizirao sudački ekspert Marce, uglednog španjolskog lista. “Talijanski sudac dobro je procijenio. Hrvatski je golman srušio argentinskog igrača”, rekao je sudački ekspert Marce Perez Burrull. Navijači Hrvatske su u Indexovoj anketi većinom glasali da nije bio penal za Argentinu. U trenutku pisanja ovog teksta 71 posto reklo je da nije bio penal za Argentinu, javlja Index.

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru izgubila 3-0 i to je najteži poraz hrvatske nogometne reprezentacije na velikim natjecanjima. Do sada smo odigrali 29 utakmica na svjetskim, te 22 na europskim prvenstvima i nikada nismo izgubili s tri razlike.

Dosadašnji najveći porazi na svjetskim prvenstvima bili su 2-4 od Francuske u finalu SP-a u Rusiji 2018. godine, 2-4 od Engleske u skupini Europskog prvenstva 2004. godine u Portugalu, 3-5 od Španjolske u osmini finala zadnjeg EP-a, te 1-3 od Brazila i Meksika na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Foto: Hina