HRT-ovo “Oko sokolovo”: Nije bio penal. To je bio sudar

HRT-ovo “Oko sokolovo”: Nije bio penal.  To je bio sudar

Nakon prvog poluvremena polufinalnog dvoboja Argentina je vodila 2:0 protiv Hrvatske. Trenutno je rezultat 3:0.

Sve je krenulo po krivom kad je Dominik Livaković srušio Alvareza u 33. minuti i skrivio penal. Marijo Strahonja smatra da penal nije trebao biti dosuđen.

Livaković nije učinio nijednu radnju da sruši igrača. Mogu shvatiti suca Orsata u toj brzini na terenu, no Livaković je učinio sve što vratar treba učiniti, postavio je nogu i došlo je do sudara, ali sudar se ne kažnjava kaznenim udarcem. Ako pogledate usporeno, Livaković ni jednom gestom nije išao na napadača i nije ga udario, smatra HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tomislav Ivković i Anton Samovojska prokomentirali su na poluvremenu ne baš sjajan razvoj događaja za Vatrene.

– Ušli smo loše, nemamo skoro nijednog pojedinca osim povremeno Kovačića koji nešto radi. Preširoko smo, nema dupliranja ni gustoće. Sve što smo radili dobro s Brazilom, gdje smo bili gusti i plitki, danas to ne radimo i lako nas prolaze. Nismo pravi, nemamo energiju, agresivnost ni mirnu glavu. Kao da smo se ispraznili. ne znam zašto, ali tako je. Nema nas s loptom, ne držimo loptu. Protiv ovakve momčadi moraš igrati ofanzivno, da se preplaše, ali to nije to. Kornere ne izvodimo direktno, nego na drugog ili trećeg. Rekao bih da ovo nije dan za umjetnike. Nismo momčad kao što smo uvijek bili. Igramo sporo, Argentinci sad imaju svoju mirnoću i sad će igrati na faulove. Naši se premalo kreću, Juranović i Sosa igraju previše na sigurno. Ne vidi se ona srčanost, ne kažem da se ne trude, nije bilo dovoljno toga. Odigrali smo kako smo odigrali, ali mislim da ne možemo lošije od ovoga, kaže Ivković.

Foto: HRT