Bivši glavni urednik Sportskih novosti o dočeku u Zagrebu: Željeli su umrtviti domoljubni zanos. Žao mi je što Vatreni nisu izravno sletjeli u Split

Bivši glavni urednik Sportskih novosti o dočeku u Zagrebu: Željeli su umrtviti domoljubni zanos. Žao mi je što Vatreni nisu izravno sletjeli u Split

Mario Zorko, poznati sportski novinar i bivši glavni urednik Sportskih novosti, komentirao je doček Vatrenih u Zagrebu.

“Ispriku zaslužuju i svi Zagrepčani i svi oni koji su pohrlili punog srca na ulice i glavni trg dočekati Vatrene. Morali bi im je uputiti režiseri otužno skandalozne organizacije dočeka na Trgu, ali ti kretenlauti iz sljedbe koja je zajašila gradske jasle to i tako neće učiniti…

Organizacija dočeka na Trgu prava je slika potcjenjivačkog odnosa domaćih struktura i polit-klaunova prema sportašima i uspješnima, i svima nama kojima su oni ponos i inpiracija.Nesposobni aparitčiki, koji nisu u stanju uspješno organizirati odvoz dvije kante smeće s točke A na točku B, režiraju protokole i nameću svoja uska, provincijalna pravila za one koji su uspješni u svjetskim okvirima.

I umjesto spektakla kakav Vatreni zaslužuju i kakav zaslužuju svi oni koji su strepili i s ljubavlju pred ekranima “igrali” s njima, ti kretenlauti režiraju na Trgu provincijalnu farsu s ciljem da se umrtvi iskrena, neslućena sinergija igrača i navijača, ugasi zajednički plamen i radost zajedničkog susreta, a domoljubni zanos i zajedničko veliko vatreno srce stiša do minimuma.

Izbor nemuštih voditelja, režija i izbor izvođača u glavnom dijelu programa, držanje nogometaša na pozornici kao statičnih kulisa dok neke kreature ispuštaju neartikulirane urlike, otimanje mikrofona i guranje glavnih protagonista u stranu… to je poniženje i namet na pamet svih onih koji su živjeli za trenutak kad će svoje heroje moći pozdraviti uživo i podijeliti zajednički s njima svu radost koju su proživljavali posljednjih mjesec dana.

Vatrenima i navijačima koji su nam na ponos, režijom se nametne sram da od neugode moraju spuštati pogled.Uostalom, ti jadni režiseri/kreature radije bi cupkali od uzbuđenja i svršavali u gaće kad bi grad okitili šarenim duginim zastavicama nego hrvatskim barjacima!Zato mi je žao što Vatreni iz Dohe nisu izravno sletjeli u Split, gdje bi bili dočekani s nesputanom južnjačkom radošću i svim toplim emocijama na dočeku za pamćenje za sva vremena kakav i dolikuje svjetskom pothvatu kakav su i postigli za sva vremena!

Od zagrebačkih režisera mogli su očekivati jedino jadnu podvalu kao i prije četiri godine kad su im usred najvećeg veselja isključili razglas.Zato ne sumnjam da će Split eruptirati danas kad dočeka svoje heroje, kao i Varaždin kad dočeka svog Zlatka Dalića, vjerujem i u Zadar za njihove junake…I hvala im, jer to je Hrvatska – a ne ono što su kretenlauti režirali na glavnom zagrebačkom Trgu!

Zagreb i Zagrepčani živjeli su punog srca za doček Vatrenih koje su i pokazali na ulicama, no režiseri su im opet, kao i 2018. godine podmetnuli kukavičje jaje i šarene laži – možete se radovati i iskazivati sreću, slaviti Hrvatsku samo koliko vam mi doziramo i dopustimo, po našim pravilima”, ističe Zorko.

Na slici: Gradonačelnik Zagreba Tomašević i njegovi najbliži suradnici

Foto: Hina