Bivši premijer ima tri braka iza sebe i još nekoliko veza: Zlatko Mateša i Blanka Kačer vjenčali se u crkvi

Bivši premijer ima tri braka iza sebe i još nekoliko veza: Zlatko Mateša i Blanka Kačer vjenčali se u crkvi

Kako Slobodna Dalmacija doznaje Zlatko Mateša i Blanka Kačer vjenčali su se ove subote. Intimna ceremonija bila je u Zagrebu u jednoj crkvi. Informaciju su nam potvrdili novopečeni supružnici. 

– Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas – rekao nam je Mateša, na što je Blanka dodala da su oni “rođeni vjenčani”, javlja Jutarnji list. Da su Mateša i Blanka u vezi doznalo se početkom rujna. Splićanka je pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo. Mateša je bivši hrvatski premijer, danas predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Prije Blanke kačer Zlatko mateša je bio u vezi s 12 godina mlađom epidemiologinjom Dijanom Mayer s kojom je bio u vezi tri godine. Zlatko je svoju bivšu partnericu Dijanu Mayer upoznao u jednoj zagrebačkoj vinoteci nakon što je Dijani ponestalo prošeka za pašticadu koju je pripremala kod kuće. Mayer je u razgovoru za Gloriju otkrila kako je počela njihova ljubav. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Došla na HRT govoriti o svom mentalnom zdravlju, a onda napala Ivana Pernara: On mi je najantipatičniji. Ja bih takve ljude u zatvor

– Volim kuhati i toga dana tražila sam prošek za pašticadu. Nigdje ga nisam mogla pronaći pa sam otišla u vinoteku poznanika Ivice Jakića koji je, naravno, imao ono što sam tražila. Ondje je bio Zlatko sa svojim prijateljima, upoznali smo se i raspričali, a onda se prebacili u jednu konobu na Kaptolu. Razgovarali smo o skorom dolasku cjepiva i dogovorili se da će Zlatko i njegovi prijatelji doći k meni na cijepljenje. Tako je i bilo: Zlatko je prvu dozu primio u siječnju, drugu u veljači, a nakon toga nastavili smo se dopisivati. U ožujku smo zajedno otišli kod Zlatkova prijatelja na ranč u Lici i ondje je sve krenulo. Zlatko mi se zaista dogodio slučajno. Tko bi, uostalom, i mogao tako nešto isplanirati. Pa samo sam tražila prošek za pašticadu! – ispričala je Dijana Mayer, priznajući da je bila razočarana u muškarce, a prijateljica Tatjana Crnogaj ju je zafrkavala da ima toliko visoke kriterije kao da za partnera želi premijera. I onda se igrom sudbine dogodilo da uđe u vezu baš sa Zlatkom Matešom koji je na čelu Vlade RH proveo od 1995. do 2000., a prije toga bio je saborski zastupnik i ministar gospodarstva. Meyer je dodala i kako su Zlatko i ona puno radili, a svaki slobodan trenutak koristili su za putovanja.

Mateša i Dijana razmijenili su telefonske brojeve i počeli se dopisivati, a ubrzo se rodila i ljubav, dogodilo se to na ranču u Lici kamo su otišli posjetiti njegova prijatelja. Mayer je inače majka dvoje djece, kćeri Lune i sina Filipa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Veliki intervju s Lepom Brenom na HRT-u: Burne reakcije na društvenim mrežama. Iva Šulentić je besramno izreklamirala Breninu tvrtku i čarape. A to je protuzakon

– Preko tjedna radim, ali katkad uspijem uzeti dan-dva godišnjeg i otići na produženi vikend sa Zlatkom. Bili smo u Provansi, Monaku, Antalyji i Rimu, a rado obilazimo i Hrvatsku – rekla je tada Mayer koja je s Matešom prisustvovala vjenčanju poduzetnice Snježane Mehun koja se udala za Franza Shillingera. Kum je bio upravo Mateša, a među uzvanicima bila je i njegova bivša djevojka Bojana Maglaić. Mayer je kazala kako su se ljubazno pozdravile. 

Zlatko je u Dijani pronašao utjehu nakon prekida desetogodišnje veze s 34 godine mlađom menadžericom Bojanom. Njihovoj ljubavi nije kumovalo više od tri desetljeća razlike u godinama niti to što je Bojana za glavu viša od Zlatka. Za razliku od mnogih parova koji provedu toliko vremena zajedno, oni su se razišli u mirnom i civiliziranom tonu s lijepom uspomenom na zajedničke trenutke. Izjavio je tada kako ne planira idući brak, a inače se u tim vodama okušao čak tri puta.

S bivšim partnericama ostao je u dobrim odnosima, a Bojanu je upoznao nakon prekida veze s 32 godine mlađom mongolskom manekenom Tujom koju je upoznao u pustinji Gobi. S prvom suprugom Biserkom ima sina Zlatka, a od druge supruge Jasne rastao se nakon 13 godina braka. Treću suprugu, 16 godina mlađu Sanju Gregorić, kći Franje Gregurića, oženio je u tajnosti 1994. godine u Mariji Bistrici. U tom braku dobio je kćer Elu, a rastao se od Sanje nakon 13 godina braka.