Došla na HRT govoriti o svom mentalnom zdravlju, a onda napala Ivana Pernara: On mi je najantipatičniji. Ja bih takve ljude u zatvor

Došla na HRT govoriti o svom mentalnom zdravlju, a onda napala Ivana Pernara: On mi je najantipatičniji. Ja bih takve ljude u zatvor

Da ima problema s mentalnim zdravljem, kreatorica sadržaja Tena Sakar Vukić shvatila je pri upisu na fakultet. Na koji se način nosila s bolešću bipolarnog poremećaja, govorila je u emisiji Špica. Kakav sadržaj snima na društvenim mrežama, otkrila je voditelju Miri Čabraji.

– Moj sadržaj je pretežito o mentalnom zdravlju, najviše govorim o iskustvo s bipolarnim poremećajem, ali i o depresiji i anksioznosti, no nađe se ponešto i sponzoriranog sadržaja, rekla je kontent kreatorica Tena Sakar Vukić. Na upisu na fakultet shvatila sam da imam problem s mentalnim zdravljem, javlja HRT.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši premijer ima tri braka iza sebe i još nekoliko veza: Zlatko Mateša i Blanka Kačer vjenčali se u crkvi

– 17 godina se borim s ovim problemom, 2006. na upisu na fakultet, u drugom semestru počela sam se gubiti, misli su mi letjele i mozak mi se preklapao, nisam znala što je realno, a što ne i tada se dogodila moja prva psihoza i depresija, priča Tena. Objasnila je i zbog čega dolazi do takvog poremećaja u mozgu.

Tena Sakar Vukić

-Imate previše ili premalo transmitera u mozgu, kao da ste nadrogirani, samo što tu drogu stvara vaš mozak i u tom stanju želite umrijeti, kaže Tena, javlja HRT.

– Imala sam 24 godine kada sam došla do diplome bakalara, već mi je mjesec dana prije toga bilo loše, gdje sam ja pukla na promociji i počela umišljati da će mi netko ubiti dijete. Mozak mi je počeo stvarati paralelnu svijest, gdje sam bila hospitalizirana u Vrapču, govori Tena. Nismo toliko zatvoreno društvo kako se čini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Veliki intervju s Lepom Brenom na HRT-u: Burne reakcije na društvenim mrežama. Iva Šulentić je besramno izreklamirala Breninu tvrtku i čarape. A to je protuzakon

– Predrasuda na mrežama je jako malo, pogotovo na TikToku, manje smo zatvoreno društvo od Njemačke i sve više osviješteni o mentalnom zdravlju.

Osoba koju najmanje simpatizira na društvenim mrežama je Ivan Pernar.

– Najantipatičniji mi je Ivan Pernar, ono što radi i govori da se vitaminima liječi hripavac je strašno, ja bih takve ljude u zatvor, pogotovo te koji govore da se ljudi ne cijepe, to je protuzakonito, zaključuje Tena.