Bliski suradnik Milana Bandića osnovao političku stranku: Ponosno se slikao sa Stipom Mesićem

Bliski suradnik Milana Bandića osnovao političku stranku: Ponosno se slikao sa Stipom Mesićem

Zagreb je dobio novu političku stranku Plavi grad čiji je predsjednik Ivica Lovrić, dugogodišnji pročelnik i suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, poručio da žele postati pokret za promjenu, inkluzivnost, pravdu i napredak, što po njegovim riječima Zagrebu nedostaje.

Na osnivačkoj skupštini održanoj u subotu predstavljeni su misija, vizija i članovi nove zagrebačke stranke čijem su osnivanju podršku dali bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, Otto Barić, Trpimir Goluža, Gordana Rusak i Višnja Fortuna, priopćio je Plavi grad.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: “Mudrijaš” je istodobno bio član HDZ-a i SDP-a i direktor važne državne tvrtke: Sada će dobiti golemi “bonus”

“Želimo privući naše sugrađane, sve one koji su željni promjena u ovome gradu”, rekao je Lovrić, istaknuvši da njihova snaga nije u političkim strukturama već sugrađankama i sugrađanima koji su se dosad možda držali po strani, ali su odlučili doprinijeti promjenama.

Naglasio je da će to biti stranka koja ideološki ne razdvaja koja će djelovati na stvaranju grada po mjeri čovjeka i uređene europske metropole. Poručio je također da žele socijalno osviješten grad u kojem će svi građani imati jednake šanse i prilike, i u kojem će se brinuti o potrebitima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši savjetnik Andreja Plenkovića: Njemu je korupcija “meki trbuh

Plavi grad navodi da su 159. stranka u Hrvatskoj ali će biti jedinstvena jer će biti isključivo lokalna.

Mesić je rekao da vlast može biti dobra samo onda kad ima dobru opoziciju, one koji kritiziraju što ne valja, a hvale ono što je dobro i da Grad treba one koji u njega vjeruju.

Lovrić je bio jedan od Bandićevih najbližih suradnika, de facto njegova desna ruka, osoba koja mu je vodila predsjedničku kampanju. Postaje predmetom istrage USKOK-a, 2014. mu je određen pritvor, a sa slobode se braniti mogao samo ako odustane od pročelničke funkcije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Par u Srbiji ubio sinove pa skočio s nebodera: Istražitelji sumnjaju da je riječ o ritualnom ubojstvu

USKOK je 2017. izdao i zabranu obavljanja pročelničke funkcije za Lovrića pa je onda, u neviđenom potezu, postavljen za ‘privremenog’ pročelnika čiji se status produljivao tri puta.