Par u Srbiji ubio sinove pa skočio s nebodera: Istražitelji sumnjaju da je riječ o ritualnom ubojstvu

Par u Srbiji ubio sinove pa skočio s nebodera: Istražitelji sumnjaju da je riječ o ritualnom ubojstvu

Beživotna tijela dječaka u dobi od jedne i tri godine nađena su u subotu navečer u Petrovaradinu, objavili su novosadski i beogradski mediji pozivajući se na hitnu službu i policiju, dovodeći njihovu smrt u vezu sa sinoćnjim samoubojstvom mladog bračnog para u jednom novosadskom naselju.

Tijela dječaka nađena su u kući u Ulici Tome Maretića u Petrovaradinu, a prema prvim neslužbenim saznanjima, riječ je o djeci bračnog para koji je u petak navečer počinio samoubojstvo, skočivši s višekatnice u naselju Liman 2, objavio je novosadski portal 021.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: “Mudrijaš” je istodobno bio član HDZ-a i SDP-a i direktor važne državne tvrtke: Sada će dobiti golemi “bonus”

Sumnja se da je mladi bračni par, u dobi 23 i 25 godina, prethodno u kući u Petrovaradinu usmrtio svoja dva sina, piše portal Večernjih novosti. Forenzičke ekipe novosadske policije su, prema video snimkama i fotografijama s portala, na terenu, a očevid je u tijeku, javlja Index.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Baby Lasagna odgovorio Dejanu Lovrenu: Vjera i obitelj su mi najvažniji u životu

Pojedini portali srbijanskih medija navode neslužbena saznanja da su tijekom očevida u kući gdje su zatečena tijela dvojice dječaka, navodno, “nađeni simboli egipatskog zagrobnog života”. Telegraf piše kako su crteži zagrobnog života iz egipatske mitologije naveli policajce da posumnjaju da su L.P.S. i M.P.S. bili članovi sekte.

Nova.rs također navodi kako policija razmatra motive zločina, a jedan od pravaca istrage je okultizam. Dodaju kako policija provjerava predmete uzete iz kuće u kojoj je živio bračni par. Tvrde kako su otkriveni predmeti i zapisi koji ukazuju na mogućnost da se radi o ritualnom ubojstvu.

Radiotelevizija Vojvodine (RTV) objavila je u subotu navečer da su liječnici hitne službe izišli na teren u Petrovaradinu u 17:19 sati, na zahtjev policije. Liječnici su konstatirali smrt dvojice dječaka, rođenih 2020. i 2023. godine, potvrdio je za portal RTV-a glasnogovornik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zoran Krulj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši savjetnik Andreja Plenkovića: Njemu je korupcija “meki trbuh

U stanu u Petrovaradinu, u kome je stanovao bračni par koji je počinio samoubojstvo, policija je našla dva beživotna tijela njihove djece, potvrđeno je za RTV u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se porukom da grad ne pamti takvu tragediju i uputio sućut obiteljima i bližnjima.

“Kao čovjek zatečen sam i užasnut činjenicom da su u našem gradu jučer ugašena četiri mlada života od kojih su dva dječja. Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju i ne postoje riječi koje bi u ovom trenutku bile adekvatne”, napisao je Đurić na Instagramu izrazivši sućut “obitelji, prijateljima i svim bližnjima tragično nastradale obitelji, u nadi da nam se ovako nešto nikada neće ponoviti.”

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta.

U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Foto: Hina