Božinović i Reiner bez zadrške brane kontroverznog Turudića: Je li im barem malo neugodno?

Božinović i Reiner bez zadrške brane kontroverznog Turudića: Je li im barem malo neugodno?

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović stao je u obranu suca Ivana Turudića nakon prozivki predsjednika Zorana Milanovića i dijela oporbe.  Istodobno, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner pozvao je predsjednika da odgovori na pitanja o svojoj ulozi u tom slučaju.

Božinović je istaknuo da je Turudić dugogodišnji sudac s iskustvom, te da je prošao najrigoroznije sigurnosne provjere kao uskočki sudac.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Agresivni ljevičari u fantomkama ometali molitelje: Uhićeni Francuz i Austrijanac

– Vidio sam da je posljednju provjeru Sigurnosno-obavještajne agencije prošao 2019. i nisu se našle nikakve sigurnosne zapreke za obavljanje dužnosti za koju je potrebna ta najviša razina sigurnosne provjere. Ne znam detalje, ne znam o nekakvim dokumentima koji su u optjecaju, ali znam što je rekao predsjednik Vlade jučer.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ROBERT KNJAZ O VJERI I BOGU: Televizijska zvijezda otkrila zašto ide na misu i je li “svetac”

Ako je nešto što se dogodilo 2015. već bilo u sigurnosnoj obradi u nekoliko navrata, ne znam zašto je to sad pitanje, a pretpostavljam da svi znamo zašto, izjavio je Božinović u Dubrovniku, javlja HRT.

Potpredsjednik Vlade naglasio je da nema razloga sumnjati u suca Turudića te da su prozivke usmjerene prema događajima iz prošlosti, koji su već bili predmet sigurnosne obrade.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Severina izvrijeđala molitelje: Bila je vulgarna

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) rekao je da i predsjednik Milanović mora odgovoriti na neka pitanja o svojoj ulozi u tom slučaju.

– Izjava predsjednika Milanovića je vrlo jasno na tragu njegovih stalnih napada na vladu i vladajuću većinu. Međutim, dosta je opasno to što se poigrava s klasificiranim dokumentima. Naravno, dolazimo do jednog cijelog niza pitanja na koje bi on morao odgovoriti. Naravno, da on neće na to odgovoriti, možda i bolje da ne odgovori. A kako to, ako je točno da je on znao za susrete suca Turudića prije osam godina, da svih tih osam godina nije ništa poduzeo, pita Reiner. 

Foto: Hina