ROBERT KNJAZ O VJERI I BOGU: Televizijska zvijezda otkrila zašto ide na misu i je li “svetac”

ROBERT KNJAZ O VJERI I BOGU: Televizijska zvijezda otkrila zašto ide na misu i je li “svetac”

Na sam spomen imena Roberta Knjaza većini televizijskih gledatelja prva je asocijacija – uvijek spreman na šalu. Izrazito je duhovit, kreativan i uspješan. Knjazev serijal “Knjazalište” nedavno je prikazan na HRT-u i privukao veliku gledanost.

U prvoj su se epizodi Knjazališta u najvećem romskom naselju u Hrvatskoj, u međimurskom Paragu našli vatreni Vedran Ćorluka i njegova supruga Franka Batelić. Barbara Kolar i Duško Ćurlić, naš najpoznatiji voditeljski par, u drugoj su epizodi Knjazaliošta dan proveli kao kumica i kumek na placu. Naš svjetski poznati violončelist i glazbenik Stjepan Hauser u trećoj se epizodi Knjazališta na jedan se dan pokušao snaći u ulozi gluhe osobe, a svi znamo da je Stjepanu život upravo – glazba. Elli Dvornik, djevojci od milijun pratitelja na društvenim mrežama, u četvrtoj je epizodi Knjaz je zadao zanimljiv zadatak – raditi na baušteli. To su samo neke od hrvatskih zvijezda koje su nastupile u njegovom popularnom serijalu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milan Popović se želio medijima: Ljudi se boje Severine i njezine PR mašinerije. Zato naš spor ovako dugo traje

U privatnom životu sretan je u braku sa Zrinkom, s kojom ima troje djece – 25-godišnjeg Emanuela, 22-godišnju Sunčicu i petnaestogodišnjeg Luku Eusebija. No mnogi se ne sjećaju da su Robert i Zrinka Knjaz imali još jedno dijete, kćer Antoniju, koja je 2000. godine umrla od karcinoma.

O najtežim trenucima u životu Knjaz je progovorio u velikom intervjuu za Jutarnji list. U njemu je otkrio kako mu je vjera najviše pomogla da savlada bol zbog gubitka kćeri. ‘Tješio sam se da moramo biti zahvalni i na te dvije i pol godine koliko je bila s nama, i da čovjek nikad ne zna – veće i dublje Božje planove. Ali nije lako nositi se s takvim gubitkom’, otkrio je Robert Knjaz te dodao: ‘Optimist sam cijeli život i to me spašava, ali teško si je protumačiti zašto nevino dijete mora umrijeti.’

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Napadnutog onkologa Vrdoljaka brane doktori, znanstvenici i akademici. Čak se uključio i bivši gradonačelnik Splita: Upoznao sam ga kad sam se susreo sa zloćudnom bolešću

Roberta Knjaza se često može vidjeti na misu u crkvi “Sveta mati slobode” na zagrebačkom Jarunu.

Knjaz je svojedobno govorio o tome što mu vjera znači i zašto je počeo redovno ići na misu.

“Idem u crkvu, ali htio bih demistificirati jednu stvar, nisam zato i svetac. Dapače, idem u crkvu baš zato što sam grešan da ne bi bio još grešniji, tj. da me barem jednom tjedno neko opomene i kaže mi kojim putem moram ići. Frendovi me svako malo pitaju zašto idem u crkvu. Pa evo da odgovorim.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: HDZ najviše vjeruje prokušanim komunističkim kadrovima. Pa znate li tko je Antun Palarić: A što je tek napravio prijatelj Martine Dalić

Crkva je kao neki servis za dušu. Primjerice, kad se auto pokvari ili kompjuter slijedi panika i u roku pola sata ćeš naći nekoga da ti to popravi. Dok dušu i karakter svi često zanemarujemo. Dakle, meni crkva služi kao neki korektiv koji me podsjeti kakav bi zapravo trebao biti. Odrastao sam s mamom i bakom i one su mi govorile da idem na vjeronauk. No, kad bih krenuo na vjeronauk uredno sam završio s dečkima na nogometu ispred vjeronauka a doma bi rekao da sam bio na vjeronauk.

Dakle, kao klinac nisam išao u crkvu, i tamo bi mi bilo dosadno jer sam po prirodi bio dosta živ. Međutim, onda su se dogodile neke stvari u životu gdje nisam baš najbolje postupio i gdje me trebala stići zaslužena kazna. To nisam mogao reći mami jer bi dobio po ušima, nisam mogao reći frendovima… i što mislite kome sam se onda išao povjeriti?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Agresivni ljevičari u fantomkama ometali molitelje: Uhićeni Francuz i Austrijanac

Koga sam išao moliti da mi pomogne i da me mimoiđe zaslužena kazna? Naravno, Boga. I tada sam zapravo počeo vjerovati. To je bilo s 18 godina. Počeo sam vjerovati u Boga kroz život, jer sam se uvjerio da mi Bog kroz neke čudne načine pojavljuje u životu i zapravo mi pomaže u životu onda kada najmanje to zaslužujem,” rekao je Robert Knjaz otvoreno u svom svjedočanstvu vjere.