Čak i luzer Peđa Grbin ismijava Grmoju: Je li Most svoju izjavu ovjerio kod javnog bilježnika. Nisam primijetio da jesu

Čak i luzer Peđa Grbin ismijava Grmoju: Je li Most svoju izjavu ovjerio kod javnog bilježnika. Nisam primijetio da jesu

Izjavu Nikole Grmoje (Most) da bi ‘mogao progutati‘ postizbornu suradnju sa SDP-om čelnik SDP-a Peđa Grbin u utorak je prokomentirao riječima da prvo treba vidjeti izborne rezultate, a nakon toga u obzir dolaze oni koji prihvaćaju SDP-ove stavove, dok je Ivana Kekin to rezolutno odbila.

„Jesu li to ovjerili kod javnog bilježnika? Nisam primijetio da jesu. U ovoj kampanji će se stalno događati da netko izleti s nečim, a što se nas tiče, mi imamo svoj program od ekonomskih pitanja, standarda građana do ljudskih prava, prava nacionalnih i seksualnih manjina, građanskog odgoja, načina na koji ćemo urediti državu”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“S onima koji prihvaćaju naše stavove možemo razgovarati, a hoćemo li se dogovoriti, to u ovom trenutku ne mogu reći, ali naše polazne točke su jasne”, naglasio je Grbin, upitan bi li mogao u koaliciju s Mostom.

Dodao je kako je pred njima izborna kampanja, a građani će odlučiti koliko će bilo tko imati dionica u sastavljanju buduće vlasti, javlja Jutarnji list

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: OŠTRA IZJAVA: Je li Tatjana Dragović poslala šifriranu poruku Goranu Ivaniševiću

Hoćemo li sudjelovati ili ne ovisi o onome što ćemo ponuditi građanima i kako će to građani ocijeniti. Idemo prvo dobiti ocjenu i onda razgovarati što bi bilo kad bi bilo, rekao je Grbin.

S onima s kojima se slažu s našim osnovama možemo razgovarati, dodao je šef SDP-a. “A hoćemo li se dogovoriti, o tom potom, odgovorio je Grbin na pitanje bi li mu bila prihvatljiva suradnja s Mostom, s obzirom na njihovu ideologiju.

„Izbori tek predstoje, nakon njih razgovaramo o postizbornim koalicijama. Ako vi sad od mene tražite da vam odgovorim da idemo s Mostom u sljedeću Vladu, takav odgovor ne možete dobiti jer njemu prethode razgovori”, poručio je, navevši pritom razlike između te dvije stranke.

Ako jedna politička opcija prihvaća stvari koje su nama ključne i ako nakon toga razgovaramo o brojnim drugim detaljima, mogu li ih i trebam isključiti iz razgovora? Ja mislim da ne, rekao je Grbin.

„Imamo stranku koja zagovara seljačke straže, nama je to potpuno neprihvatljivo, već u startu je teško zamisliti nekakvu bližu suradnju. Imamo stranku koja ne vjeruje u dosege suvremene medicine, mi vjerujemo, dakle još je teže zamisliti nekakvu suradnju, ali neću vam odgovoriti prije izbora kako će izgledati razgovori nakon izbora jer prvi o tome moraju odlučiti građani. Prvo ćemo čuti njihov glas pa odlučiti što i kako dalje”, zaključio je Grbin.

Podsjetimo, prema isječku razgovora koji je Marko Jurič u potcastu Velebit vodio s glavnim tajnikom Mosta, Nikolom Grmojem ispada kako bi Most vrlo rado surađivao sa SDP-om, te da u stranci koju vodi Peđa Grbin ne vide ništa što bi im predstavljalo prepreku za suradnju.

– Mi bi to mogli progutati! Treba biti iskren, ovaj SDP nije bacao vijenac u Dunav kao Sandra Benčić, Peđa Grbin je bio u koloni sjećanja, dijelila se i njegova slika sa zastavom HOS-a – izjavio je Grmoja gostujući u Juričevu podcastu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Stručnjak za nekretnine: Cijene stanova pumpaju stranci. A cijene poslovnih prostora. Prava “sitnica”. U Dubrovniku i 36 000 eura po kvadratu

Grmoja je s osmjehom komentirao kako se društvenim mrežama dijelila fotografija Peđe Grbina iz ovogodišnje vukovarske kolone sjećanja, na kojoj se iznad njegove glave vijorila zastava na kojoj je prvo polje u hrvatskom grbu bilo bijele boje, javlja Jutarnji list.

– Dakle, kada gledam ovaj SDP, on prema Možemo! izgleda kao desni centar! – zaključio je Grmoja u isječku razgovora koji se dijeli društvenim mrežama.

– Naši stavovi i pozicije su jasni, a kolege iz Mosta nek objašnjavaju što su mislili ili htjeli reći – reakcija je predsjednika SDP-a na Grmojine izjave u videu. Na pitanje što to znači Grbin je kazao kako je “SDP svoje uvjete za suradnju svim strankama jasno postavio: borba za standard građana, veće mirovine i plaće te poštivanje ljudskih prava i različitosti”.

– Što se tiče izjava iz Mosta, oni nek ih pojasne – ponovio je Peđa Grbin.

Pojašnjavajući svoje izjave Grmoja je kazao kako spomenuti video širi Domovinski pokret.

– Moje gostovanje u emisiji je trajalo sat i dvadeset minuta, a video koji se dijeli je rezan i montiran. Rekao sam da smo spremni pokušati sastaviti Vladu, ali bez Možemo!, a ako ne uspijemo, onda su opcija novi izbori – pojasnio je Grmoja dodajući kako je već riješemo da u koaliciju idu HDZ, DP i manjine.

– I Stjepan Bartulica je to potvrdio – kaže Grmoja citirajući njegov odgovor na pitanje mogu li zajedno HDZ, manjine uključujući SDSS i DP, koji glasi “kako je u politici sve stvar dobre volje, ali i vrlo konkretnih rješenja”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VRAG JE ODNIO ŠALU: Plenković polako uključuje moćnog ministra Slavonca u rješavanje problema sa svinjskom kugom

Na pitanje o suradnji s ljevicom Grmoja odgovara da je Možemo! prekstreman za Most, ali bi SDP mogli progutati, samo ne znaju bi li to bilo dovoljno za sastavljanje Vlade. Tvrdi, međutim, kako se video u kojemu to govori dijeli društvenim mrežama s ciljem da se našteti njegovoj stranci.

To dijele Bujanec i DP kako bi kompromitirali Most, a istovremeno Penava poručuje da može s HDZ-om, s Katarinom Peović kao i SDP-om dok u emisiji kod Dujmovića ne isključuje čak ni Možemo – zaključio je Grmoja i dodaje kako su snažne poveznice DP-a i SDP-a Igor Peternel koji je bio član obe stranke te Bartulica koji je 5 godina bio savjetnik Ive Josipovića.

Foto: Hina