Capak otkrio koliko je umrlih bilo cijepljeno: Evo još nekih zanimljivih podataka

Capak otkrio koliko je umrlih bilo cijepljeno: Evo još nekih zanimljivih podataka

Na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljeni su detalji o široj upotrebi covid potvrda, koja kreće od idućeg tjedna.

Zaposlenici u javnom i državnom sektoru, i svi građani koji trebaju njihove usluge, dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test trebat će imati od utorka, 16. studenoga, a ne od ponedjeljka, kako je ranije objavio Stožer.

Kako je najavljeno, testnih mjesta bit će i više nego dovoljno, tako da se uz 420 certificiranih laboratorija, otvara još testnih mjesta.

Testiranje će biti moguće na svim mjestima gdje ima bar jedan liječnik ili farmaceut. U prijevodu, testirati će sve ljekarne koje iskažu interes, kao i svi liječnici obiteljske medicine, ginekolozi i stomatolozi.

Na početku presice izneseni su najnoviji podaci o pandemiji

Krunoslav Capak je rekao:

– Imamo 6449 novooboljelih, tjedan ranije imali smo 6932 novooboljele osobe, a tjedan prije 4392 novooboljele osobe. U prvih pet dana ovog tjedna imamo 25.959 novooboljelih, prošli tjedan je to bilo 19.726. Imamo, dakle, 36 posto više novooboljelih. Prosječna incidencija je 1609,8.

– Po 14-dnevnoj stopi incidencije Hrvatska je na 25. mjestu. Najnižu incidenciju imaju Španjolska i Malta, a najvišu Slovenija i Estonija.

– Današnji udio pozitivnih je 42,8 posto od svih testiranih.

– Među 53 umrlih, 14 osoba je bilo cijepljenih s dvije doze, jedna s tri, a jedna s jednom dozom. Od mlađih preminulih nije tko bio cijepljen.

– U protekla 24 sata hospitalizirano je 277 osoba. 73 posto nije cijepljeno. Ne respirator su stavljene 22 osobe u 24 sata, 17 nije cijepljeno.71 posto novootkrivenih zaraženih nije cijepljeno…

Foto: Hina

Facebook Comments