Denis Latin oštro kritizirao Maju Sever i Hrvoja Zovka: Obični manipulatori. Oni nisu u stanju donijeti ništa dobro

Denis Latin oštro kritizirao Maju Sever i Hrvoja Zovka: Obični manipulatori. Oni nisu u stanju donijeti ništa dobro

Hrvatsko novinsko društvo organizira veliku raspravu u tome kakva je Hrvatska televizija danas i kakva bi trebala biti. “Razgovor” o HRT-u će se održati u Novinarskom domu u utorak, 20. lipnja 2023.

“Javni medijski servis mora biti u službi javnosti, a ne politike. Mora informirati, educirati i zabaviti različite publike. Nestranački i neovisno. Jer dokazano je da neovisna javna radio televizija doprinosi suzbijanju ekstremizma, sprečavanju korupcije i jačanju pluralizma u društvu. Profesionalni javni medijski servis je temelj demokratskog društva.

A gdje je HRT danas? HRT se obvezao poštivati univerzalnost, neovisnost, izvrsnost, raznolikost, odgovornost i inovaciju, te raditi na osnaživanju slobodnog društva i demokracije.

Gdje je zapelo i što očekujemo od zakonodavca, poslodavca, ali i kreatora sadržaja na HRT-u razgovaramo s ljudima koji razumiju čemu služi javni medijski servis i znaju kakav treba biti.

Razgovor moderiraju Maja Sever, predsjednica SNH i EFJ I Hrvoje Zovko predsjednik HND, a gosti su: Mirko Galić, novinar i bivši glavni ravnatelj HRT-a (TBC), Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica, Helena Popović, redovita profesorica na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hrvoje Hribar, redatelj i scenarist, Dario Špelić, novinar, urednik i član Nadzornog odbora HRT-a i Branko Mijić, novinar i bivši glavni urednik Novog lista.

Razgovor će biti otvoren i za sudionike iz publike, a zaključke rasprave uputit ćemo kao zahtjeve nadležnim institucijama”, stoji u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva.

Denis Latin

Na ovu najavu reagirao je poznati novinar HRT-a Denis Latin.

“Nije li više svima dozlogrdilo da Maja Sever i Hrvoje Zovko koriste kako bi HRT i HND instrumentalizirali u svoje svrhe. Više je nego jasno da ova skupina razmišlja samo o jednom: kako još jednom preuzeti javnu televiziju i ponoviti kaos kojeg su stvorili u vrijeme Gorana Radmana.

Kako Mirka Galića nije stid nakon što nas 2007. uvukao u kaos zbog podrške Željku Mitroviću, njegovoj PINK BiH i Ivici Todoriću da govori o tome jesmo li ili nismo zadovoljni javnom televizijom. Do kad će ovi pojedinci maltretirati cijelu naciju svojim neostvarenim željama i nerealnim ambicijama. Do kad?

Ima li tome kraja i je li vrijeme da se tome zauvijek stane na kraj. Jer oni nisu u stanju donijeti ništa dobra. Povijest je pokazala. Treba li nam još jedna repriza? Valjda je red da se i nas druge koji ne mislimo kao oni nešto javno pita. Ili je ovo ipak totalitarno društvo”, istaknuo je Denis Latin.

Foto: Hina