Domovinac Stjepo Bartulica se “zahvalio” Matiji Babiću: Očito smo opasni za ultraljevičare. Uvijek smo bili protiv komunističke Jugoslavije i Tita

Domovinac Stjepo Bartulica se “zahvalio” Matiji Babiću: Očito smo opasni za ultraljevičare. Uvijek smo bili protiv komunističke Jugoslavije i Tita

Stjepo Bartulica, kandidat Domovinskog pokreta za Europski parlament, reagirao je na pisanje Indexa koji je oštro napao konzervativce. Bartulica ističe da je ponosan što se 1992. godine stavio na raspolaganje hrvatskoj državi i što je radio s Miroslavom Tuđmanom. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Hvala Matiji Babiću što se bavi nama ultrakonzervativcima, očito smo ultraopasni za progresivnu ljevicu i sve njihove toksične ideje (ovo ultra ćemo koristiti često jer je to uvažena praksa u javnom prostoru).

Svi mi koji smo bili ultraopasni za jugo-ideje smo 90-ih logično bili za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju – a to očito nekima smeta, pa sve koji su imali bilo koju ulogu u našim slavnim 90-ima, koje su zlatnim slovima upisane u hrvatsku povijest, treba ogaditi, diskreditirati i na kraju eliminirati iz političke arene!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karleuša govorila o Severini ispred Vučića i Dačića: Ona je prodala vjeru za nevjeru i za novac

Bila mi je čast raditi za pokojnog Miroslava Tuđmana, generala Ivana Tolja i za dobrobit hrvatske diplomacije koja se teškom mukom borila da obrani hrvatsku istinu i da Hrvati konačno imaju pravo na svoju državu.

Kad sam došao, poslije završenog fakulteta u Americi, 1992. u Zagreb, legendarni kirurg iz ratnog Vukovara dr. Juraj Njavro nadahnuo me je svojim primjerom i nakon što sam dobio Domovnicu stavio sam se na raspolaganje svojoj državi.

Ima li nešto ultrakontroverzno u tome?

Danas smo opet ultra opasni jer evo opet promičemo nekakve ultra opasne ideje kao što su brak, naravna obitelj, obrazovanje naše djece, tradicija, kršćanska moralna načela i slično.

Dakle, jučer je bio problem što smo bili za slobodnu hrvatsku državu a ne za komunističku Jugoslaviju, a danas je problem što smo za tradicionalan hrvatski način života koji je imao jaki temelj dok nije došao revolucionarni Titov socijalizam koji će dobiti svoj prikladan ultra muzej.

Zašto se sada javljaju svi ovi glasovi?

Samo je jedan razlog. Smeta ih nova hrvatska Vlada koja će ipak, uz sve svoje dječje bolesti, Hrvatsku zakrenuti u desno-konzervativnom smjeru, ma tko što ultra rekao”, ističe Stjepo Bartulica.

Foto: Hina