EKSKLUZIVNI INTERVJU S ČELNIKOM KONVOJA SLOBODE: Vlada služi narodu. Ne obrnuto. Mislim da će naučiti ovu tešku lekciju

EKSKLUZIVNI INTERVJU S ČELNIKOM KONVOJA SLOBODE: Vlada služi narodu. Ne obrnuto. Mislim da će naučiti ovu tešku lekciju

Kanadski vozači kamiona planiraju nastaviti prosvjedovati protiv covid mjera koje je postavila njihova vlada, unatoč pokušajima javnih dužnosnika da ih poremete.

“Naš najveći alat za promjenu je strpljenje. Imamo svo vrijeme na svijetu”, rekao je B.J. Dichter, glasnogovornik i potpredsjednik kanadskog “Konvoja slobode”, voditelju i glavnom uredniku Breitbart News Dailya Alexu Marlowu u intervjuu za Sirius-XM Patriot.

Podsjetio je dužnosnike kanadske vlade da su vozači kamiona navikli sjediti i čekati kao dio svog posla.

Vozači kamiona, rekao je Dichter, traže dvije stvari od svoje vlade: ukidanje obveznog cijepljenja i ukidanje putovnice za koronavirus potrebne za kamiondžije koji se vraćaju u Kanadu. Izrazio je iznenađenje i gađenje što su čelnici vlade odbili čak i razgovarati s prosvjednicima ili razgovarati o njihovim zahtjevima.

“Naš sustav ne funkcionira tako”, rekao je, misleći na demokraciju u Kanadi. “Oni služe narodu. Ne obrnuto. Mislim da će naučiti ovu tešku lekciju i da će to potrajati.”

B.J. Dichter, glasnogovornik i potpredsjednik kanadskog “Konvoja slobode”

Unatoč njihovoj pristojnoj reputaciji, Dichter je rekao da su Kanađani u konačnici izgubili strpljenje s njihovom vladom koja je postavljala sve više ograničenja i odbijala ih vratiti.

Dichter je rekao da su prosvjedi iznimno uspješni, otkrivajući da Kanađani diljem zemlje djeluju neovisno kako bi se suprotstavili svojoj vladi.

“Većina društva zatvorena je u svoje domove i dvije godine su im oduzete slobode; zato je bilo tako lako motivirati ljude da izađu i učine nešto”, rekao je.

Istaknuo je da su se tome pridružili ljudi i desnih i lijevih političkih ideologija.

“Možda imamo razlike u životnoj filozofiji, ali na kraju krajeva, svi želimo slobodu, a to nam oduzima sama politička klasa, a to nije prihvatljivo”, rekao je.

Foto: Hina