Emotivni Dalić pobjedu posvetio teško bolesnom Ćiri Blaževiću: Šefe, ovo je za vas

Emotivni Dalić pobjedu posvetio teško bolesnom Ćiri Blaževiću: Šefe, ovo je za vas

Hrvatska je treća na svijetu, Zlatko Dalić je u četiri godine s Vatrenima dvaput stigao do završnice Svjetskog prvenstva i ispisao povijest!

Ovoga se puta najuspješniji izbornik u povijesti hrvatskog nogometa vraća u domovinu s broncom, a u prvoj izjavi za HRT, Dalić je medalju u emotivnom izlaganju posvetio – Ćiri Blaževiću.

– Pa evo zaista, bronca zlatnoga sjaja, teška utakmica. Medalja za Hrvatski narod, za sve one koji nas prate i vole i navijaju za nas po cijelom svijetu. Dvije godine dvije medalje, nešto fantastično. Čestitam igračima. Pobjeda je za Ćiru Blaževića, šefe ovo je za vas. Vi ste trener svih trenera, javlja Jutarnji list.

Malo tko je očekivao ovakav rezultat na turniru u Kataru.

– Malo tko je očekivao, 18 novih igrača, 4 iz HNL-a da počinju utakmice, ali dečkima svaka čast, na trudu i svemu što su dali za ovaj dres. Ovo je zlatna medalja! Bronca u ovoj konkurenciji je zaista sjajna stvar.

Probao je izbornik Dalić s novom taktikom u ovoj utakmici.

– Danas su igrali svi najzdraviji. Probali smo novu taktiku, znali smo da je njihova desna strana najopasnija. Oršić i Perišić su sjajno funkiconirali zajedno, stvarali im puno problema. Sedma utakmica, pobjeda i tako idemo doma, kao pobjednici!

Zlatko Dalić nakon osvajanja bronce na SP-u u Kataru rekao je kako tu medalju posvećuje legendarnom Ćiri Blaževiću.

“Ovo me vratilo u život. Zadnjih 15 minuta utakmice sam već plakao od sreće jer sam vidio da nam ništa ne mogu, da pobjeđujemo i ulazimo među najveće nogometne velesile na planeti”, rekao je Ćiro.

Podsjetimo, Miroslav Ćiro Blažević je teško bolestan. Teško hoda, ali još uvijek ima strpljenja za fotografiranje jer s Ćirom se jednostavno mora slikati. – Dragi moji ljudi. Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali, ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga – rekao je Ćiro, javlja Večernji list.

Svi su se digli na noge, a aplauz je dugo, dugo trajao. Nakon što je dobio nagradu nije imao više snage za nikakve razgovore s medijima, razgovore koje je inače uvijek rado vodio i koje nikad nije odbijao.

– Drago mi je zbog Dalića da je ponovno napravio velik rezultat s hrvatskom reprezentacijom. Od sveg srca mu želim da osvoji brončanu medalju. Netko će reći da bronca ne vrijedi, da vrijedi samo ako igraš finale. Nije točno.To najbolje ja znam.

Pratili ste sve nastupe hrvatske reprezentacije u Dohi? – Naravno da sam pratio. To se ne propušta.

Foto: Hina