Francuska zvijezda “tužakala” Tudora direktoru: Hrvatski stručnjak mu nije ostao dužan

Francuska zvijezda “tužakala” Tudora direktoru: Hrvatski stručnjak mu nije ostao dužan

Marseille u 33. kolu Ligue 1 dočekuje Auxerre. Uoči utakmice francuski su mediji pisali o nezadovoljstvu veznjaka Mattea Guendouzija (24).

Francuz je nezadovoljan minutažom kod trenera Igora Tudora pa se išao požaliti sportskom direktoru Javieru Ribalti.

Tudor je na presici uoči utakmice govorio o tome: “Puno sam razgovarao s njim tijekom cijele sezone, ali ponekad je bolje ne reći ništa. I sam sam bio igrač pa razumijem situaciju. Ponekad sam igrao, a ponekad sam bio na klupi. Matteo posljednje dvije utakmice nije igrao. Neki igrači to lakše prihvaćaju nego drugi.”

Potom je dodao: “To su komplicirani izbori za trenera i znam da igračima može biti teško vidjeti da drugi bolje treniraju i češće igraju. Trenerova je uloga da donosi teške odluke, inače ništa ne bismo postigli. Dimitri Payet je puno manje igrao, ali je bio veoma profesionalan tijekom čitave sezone.”

Guendouzi je u Marseille stigao na posudbu iz Arsenala u srpnju 2021., a početkom ove sezone francuski klub ga je otkupio za 11 milijuna eura. Ove sezone za Marseille pod Tudorom ima 38 nastupa, pet golova i četiri asistencije u 2635 minuta igre. Za Francusku je odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol, javlja N1.

A jedan bivši francuski reprezentativac komentirao je rad hrvatskog trenera Igora Tudora u Marseilleu.

Bio je Jerome Rothen mnogo puta kritičan prema Tudoru, ali sada je promijenio mišljenje.

Mnoge stvari su obilježile Tudorovu evoluciju. Već u ponašanju smatram da je prijateljskiji, otvoreniji, bliži igračima. Osjeća se pravo jedinstvo. Na početku sezone bio je malo tvrd, malo previše. Postao je lakši s te strane. Najnoviji rezultati OM-a čine ga mnogo hladnijim. Vidi se to po reakcijama njegovih igrača. Ljubi ih, grli ih nakon pobjede. Opušteniji mi je. Tako je puno ljepši. Protiv Lyona je bila velika utakmica, očekivano, Lyon je bio puno bolji. Očekivao se takav Marseille. Dakle, ne bih rekao da je Tudor oprezniji, ali više pazi na ravnotežu, to sigurno”, komentirao je bivši francuski reprezentativac te igrač Monaca i PSG-a pa dodao:

“Ako je Igor Tudor zahtjevan i zna biti autoritaran, zna biti simpatičniji i otvoreniji kada mu to okolnosti dopuštaju. Njegov stav dokazuje da mu je stalo do svojih igrača i može vikati ili kazniti igrača ako se ne trudi, ali mu može i čestitati ako je igrač dao sve od sebe i bio odlučujući za utakmicu”, prenosi njegove riječi portal Coeurmarseillais.

Foto: Hina