Prijete redaru koji je ubio Tomislava Sablju: Morao je napustiti Remetinec

Prijete redaru koji je ubio Tomislava Sablju: Morao je napustiti Remetinec

RTL doznaje da zaštitar Kristijan Knego, kojeg se sumnjiči da je ubio USKOK-ovog osumnjičenika Tomislava Sablju, više nije u istražnom zatvoru u Remetincu. Zašto? Prebačen je u drugi zatvor zbog ozbiljnih prijetnji.

U zatvoru se suočavao s brojnim prijetnjama od drugih zatvorenika, a između ostalog i da će mu ubiti obitelj. Uprava za zatvorski sustav ekspresno je reagirala pa ga je iz zagrebačkog zatvora preselila u gospićki zatvor.

Odvjetnica: Sad se puno bolje osjeća

Premještaj Kristijana Knege potvrdila je odvjetnica Ivana Špehar Janković.

“Mogu potvrditi da je temeljem procjene Uprave za zatvorski sustav moj branjenik premješten u drugu ustrojstvenu jedinicu. Mi smo klijenta posjetili, on se osjeća puno bolje nego prije tjedan dana.

Također smo izvršili uvid u spis te smo uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora”, rekla je za RTL Špehar Janković.

Obrana će se žaliti i na rješenje tužiteljstva jer tvrde da se iz dokaza u spisu vidi da se ubojstvo dogodilo pod drukčijim okolnostima od onih za što ga se tereti.

Ritz još zatvoren

Klub u kojem se sve dogodilo trebao je biti ovaj vikend otvoren za javnost, ali još rade na jačanju sigurnosti.

Iz kluba Ritz poručuju da su posljednjih osam godina poslovali bez ijednog incidenta, ali isto tako poručuju da u klub stiže jedan od najpoznatijih svjteskih brendova detektora metala.

Iz sindikata zaštitara smatraju kako to neće riješiti probleme, jer zaštitari na ulazu u klub su bez oružja i bez opreme.

Foto: Screenshot