Fred Matić blago ukorio Sandru Benčić zbog vijenca u Dunavu: Žao mi je što senije konzultirala sa mnom

Fred Matić blago ukorio Sandru Benčić zbog vijenca u Dunavu: Žao mi je što senije konzultirala sa mnom

Eurozastupnik Predrag Fred Matić u Newsroomu je s Domagojem Novokmetom komentirao političke aktualnosti.

Upitan je li se u Koloni sjećanja dogodilo upravo ono što je predviđao, odgovara: “Žao mi je reći da sam bio u pravu. Bilo je jako lijepo, ali moram reći da su većinom bili birači DP-a i nešto HDZ-a da naprave ravnotežu, a dogodilo se i nešto što Vukovar nije zaslužio. Gledao sam na televiziji što se događalo i urlici “Za dom spremni”, “Jure i Boban” i tzv. “mjerenje kukuruza” su stvari iza kojih ne mogu i neću stajati.”

“Meni ne treba da ja budem dio Kolone u kojoj se takvi urlici gotovo sto godina nakon Drugog svjetskog rat ponavljaju. A i za dušebrižnike, ja sam bio tamo 1991., jedan sam od organizatora i bio sam gotovo svaki put i bit ću opet kad se meni bude išlo pod uvjetima i okolnostima koje odgovaraju meni. Mislim da zastupam i mišljenja svojih poginulih prijatelja i suboraca. Oni sigurno ne bi bili u koloni u kojoj se viče “Za dom spremni”, dodao je, javlja N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Beogradski mediji tvrde da znaju zašto je hrvatski diplomat nepoželjan u Srbiji: Hrvatski veleposlanik zakopčan do grla

Nakon što je Sandra Benčić odala počast svim civilnim žrtvama u Vukovaru, Most se javio s oštrom kritikom optuživši ju da je “veći Pupovac od Pupovca”.

Matić taj potez ne smatra mudrom odlukom: “Žao mi je što se kolegica Benčić nije konzultirala sa mnom. Ja moram naglasiti da su sve vukovarske žrtve jednake”, kazao je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: KRAJ VELIKE LJUBAVNE PRIČE U NJEMAČKOJ: Imoćanka Mimi se rastaje se od Otta. Bio je nevjeran

A kad je onda trebala baciti vijenac? “Može se u Vukovaru položiti vijenac i baciti cvijeće kad god, tokom cijele godine, a radi povijesne istine Srbi koji su stradali u Vukovaru, dogodilo se to prije samih borbenih djelovanja ili kako mi kažemo prije samog početka rata, a početak rata bio je kraj osmog mjeseca 1991. Srbi su stradavali odvođeni i ubijani 6., 7. i 8. mjesec, to je svima već poznato i mi smo jako ponosni da tijekom samog rata 9., 10. i 11. mjesec gotovo da nema zabilježenih takvih slučajeva jer je Branko Borković, Mladi Jastreb, svojim dolaskom ustanovio vojnu policiju koja je vodila računa da se takve stvari ne dogode. Ako se nešto dogodilo, dogodilo se bez znanja i iza leđa samog zapovjednika obrane”, odgovorio je Matić.

Na slici: Fred Matić i Sandra Benčić

Foto: Hina