Gazda Ivica Todorić konačno otkrio koliko je “težak” i koliko vrijedi njegov dio dvorca: Sve sam pošteno zaradio danonoćnim radom

Gazda Ivica Todorić konačno otkrio koliko je “težak” i koliko vrijedi njegov dio dvorca: Sve sam pošteno zaradio danonoćnim radom

Gazda Ivica Todorić komentirao je napise u Jutarnjem listu o njegovom bogatstvu.

“Određeni zaposlenici (jer to nisu novinari) Jutarnjeg lista, već 7 godina pišu monstruozne, naručene lažne članke o Ivici Todoriću i Agrokoru. Te izmišljotine, te laži i klevete su dosad potpuno demantirali brojni sudovi, ne samo u Hrvatskoj već i u drugim državama, a i većina građana danas zna istinu.

U Jutarnji svjesni su da rejting Ivice Todoriće dramatično raste i ugrožava njihove sponzore, pa ponovno recikliraju klevetničke članke iz svoje arhive, naručene od Plenkovićeve mašinerije laži.Ti tekstovi obično su usmjereni na neko imaginarno Todorićevo bogatstvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mojmira je postavljala servilna pitanja, a u Ripperu nema više rokerskog bunta: Skidam kapu svojoj kolegici Aleksandri Prijović

Poštovana hrvatska javnosti, koliko god to teško nekome bilo shvatiti – Ivica Todorić, nakon 40 godina danonoćnog rada, a za vrijeme kojeg je bio vlasnik najveće kompanije u ovom djelu Europe – danas posjeduje (sudski utvrđeno) vlasništvo u vrijednosti od oko 5 milijuna EUR-a, kolika je procijenjena vrijednost njegovog dijela kuće u kojoj živi.

Ja ne mislim da je to mali novac, ali 5 milijuna EUR-a je grupa Borg izvlačila iz Agrokora svakog tjedna, a danas to radi i glavni sponzor spomenutog lista Vujnovac, o čemu postoje dokazi.

Ne želim biti nekorektan prema kolegama, no Ivica Todorić danas posjeduje zanemarivo manju vrijednost imovine naspram bogatstvu u novcu, nekretninama i pokretninama stotina drugih poslovnih ljudi u Hrvatskoj.

Ivica Todorić
Ivica Todorić

Naime, sav moj kapital bio je uložen u glavnu regionalnu kompaniju Agrokor grupu. Mogao sam kroz godine stvoriti novaca koliko sam htio i prebaciti ga na svoje privatne račune, no nikada to nisam učinio – sve sam ulagao u razvoj i budućnost Agrokora i Hrvatske. Uvijek su mi Agrokor i Hrvatska bili na prvom mjestu i nikakvim konstrukcijama to ne možete pobiti jer za sve moje poslove i transakcije postoji valjana dokumentacija koja vas u potpunosti demantira. Upamtite, ma koliko se trudili prikazati suprotno – nikada niti jedne kune – sve u budućnost Agrokora i Hrvatske. I to su danas neosporne činjenice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Gazda Todorić u svom dvorcu dao intervju srpskoj novinarki Jovani: Plenković je došao sa zadatkom da mi uzme Agrokor. Život mi je bio ugrožen

Pišu se ovih dana i klevetničke konstrukcije da Todorić želi državu uz pomoć nekoga stranog fonda otjerati u bankrot, što je naravno notorna laž. Kakav strani fond? Podnesena je legitimna i sada pravno priznata tužba za naknadu štete kod međunarodnog arbitražnog suda u Washingtonu. Republiku Hrvatsku su u probleme i pred bankrot doveli Andrej Plenković i njegova grupa BORG koji su grubo zloupotrijebili položaj i ovlasti i opljačkali privatnu imovinu u Agrokoru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: NAKON RAZVODA OD MOMČILA OTAŠEVIĆA: Glumica Jelena Perčin u ljubavnoj vezi s poznatim hrvatskim glazbenikom

Ta pljačka je bila pomno organizirana, za nju je napravljen detaljan plan-hodogram, pokrenuta je ekstenzivna medijska kampanja lažnih informacija protiv kompanije i mene osobno, a ja sam ucijenjen da privatno, bez naknade predam svoje vlasništvo Rusima. Za potrebe tog plana, a nakon što sam ODBIO POTPISATI i privatno im predati kompaniju, napisan je kriminalan zakon Lex-Agrokor, za izglasavanje kojeg je Plenković na temelju laži izmanipulirao Vladu RH i Sabor RH kako bi za taj kriminalni akt glasali. Na kraju je kompaniju Agrokor, nezakonitom nagodbom, ipak predao Rusima.

Poručujem spomenutim novinama da je lažima, klevetama i manipulacijama došao kraj! Mene danas podržava većina građana Hrvatske jer znaju kakav je zločin učinjen, a ja im obećajem da ću ZAJEDNO s njima i svojim sjajnim timom pobijediti i osigurati im vladavinu prava i povijesno najveći standard”, ističe Ivica Todorić.

Foto: Hina