Gazda Ivica Todorić likuje: U posljednje vrijeme redovito se priča o tome da će Plenković brzo završiti u zatvoru

Gazda Ivica Todorić likuje: U posljednje vrijeme redovito se priča o tome da će Plenković brzo završiti u zatvoru

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a, bila je gošća Novog dana kod Mašenke Vukadinović s kojom je razgovarala o novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću.

Izbor novog glavnog državnog odvjetnika danima niže burne reakcije u javnosti. Zastupnici osam oporbenih stranaka od centra lijevo, Socijaldemokrata, SDP-a, Možemo!, Reformista, Fokusa, Centra, Stranke s imenom i prezimenom i Radničke fronte, najavili su prosvjed u subotu 17. veljače, a motiv je upravo izbor Ivana Turudića za novog šefa DORH-a. To je prokomentirala i Mirela Ahmetović.

“Patološka želja javnog eksponiranja jednog suca”

“Reakcije koje su uslijedile nakon predlaganja ovakvog kandidata za glavnog državnog odvjetnika, a onda i njegovim izborom nisu samo reakcije oporbe kako to premijer voli reći nego je to reakcije čitave hrvatske javnosti, od stručne javnosti do građana koji su upoznati s pozadinom i djelovanjem dotičnog gospodina. Pozadina druženja s kriminalcima i nije neka pozadina koja bi trebala biti preporuka za glavnog državnog odvjetnika. Da ne govorim o patološkoj želji javnog eksponiranja jednog suca što ne vidimo baš kada je riječ o drugim sucima. Andrej Plenković je uz svu tu, nikad viđenu u ova dva mandata, negativnu reakciju odlučio da mu je manji problem politička šteta koju će pretrpjeti, iako se radi o periodu pred izbore, nego strah od kaznenog progona njega samog”, rekla je.

“Pitanje je trenutka kada će Andrej Plenković završiti u zatvoru. Uvjerena sam da poruke koje sadrže inicijale AP nisu jedine poruke koje su deponirane u sustavu i koje se odnose na umiješanost Andreja Plenkovića u kriminalne radnje u koje su umiješani njegovi suradnici”, dodala je Ahmetović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sramotni napadi na vrhunsku novinarku Ivanu Petrović: Je li problem samo zato što nije ostrašćena ljevičarka?

Ahmetović je odgovorila na pitanje je li Vlada proceduralno pogriješila.

“Andreju Plenkoviću nemam razloga vjerovati jer je on osvjedočeni manipulator kada se govori o propagandističkim obraćanjima javnosti međutim to nije tema razgovora nego činjenica da je čovjek koji nije mogao odbiti Zdravka Mamića, notornog kriminalca, kada se dovezao ispred njegova stana, postao glavni državni odvjetnik. Mogu li građani Hrvatske reći da im kriminalci dolaze pred stan i da se idu voziti s njima, a da emotivno ne mogu odbiti takvu ponudu. U tom smislu sudjeluju u pravosudnom sustavu i imaju informacije o djelima tog kriminalaca i daljnjim postupcima koji će se protiv njega voditi”, rekla je.

“Prilično hrabro za glavnog državnog odvjetnika i frenda Andreja Plenkovića da notorno prave ljude budalama i to javno”, dodala je.

Na pitanje Nine Kljenak što misli o radu Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO-a), budući glavni državni odvjetnik Ivan Turudić jučer je rekao da nije siguran da smo trebali osnovati to tijelo.

“GDO je nadležan za rješavanje sukoba nadležnosti između EPPO-a i državnog odvjetnika. Nisam siguran da smo trebali osnovati to tijelo, niz zemalja ga nema i funkcioniraju i mislim da je situacija kod njih bolja. To je politička odluka i treba je poštovati. Oni brinu o financijskim interesima EU-a. Mislim da se prenaglašava njihova moć”, rekao je u velikom intervjuu za N1.

“Možda se provozao u automobilu s Andrejem Plenkovićem, budući da se sa svakakvim ljudima voli provozati i dobio malu školu propagande kakvu samo Plenković zna jer je izrekao mnogo manipulacija. Izrazio se tako da je rekao kako mnogo države nemaju osnovan ured EPPO-a u Europskoj uniji i da je njima puno bolje”, rekla je Ahmetović.

“Turudić je dobio uputu da vrši manipulaciju u javnim nastupima jer je lako zavarati ljude kada se govori s pozicije moći”, dodala je.

Zbog njene izjave da je pitanje dana kada će Andrej Plenković završiti u zatvoru reagirali su i glavni tajnik i politički tajnik HDZ-a, Krunoslav Katičić i Ante Sanader.

“Kad misliš da gore ne može…

Uz Grmoju, danas svjedočimo kako bi i komesarka Ahmetović isljeđivala, hapsila i presuđivala.

Svjesni kako nemaju šanse na izborima 2024,. bjesomučno pribjegavaju totalitarnim metodama i huškačkoj retorici.

Nemoćnoj oporbi je strah od novog poraza na izborima iz dana u dan – sve veći”, napisao je na Instagramu Krunoslav Katičić.

U istom tonu, reagirao je i Ante Sanader.

“Mirela Ahmetović, koja se davno profilirala kao partijska komesarka, u maniri svojih drugova prethodnika bi hapsila, tužila, sudila i to sve odjedanput.

Po prijekom sudu na red bi očito došli svi neistomišljenici, politički protivnici. Partijska komesarka ne razumije kako su ta vremena davno, davno iza nas.

Da smo nju slušali danas ne bi bilo LNG terminala. Danas bi se smrzavali bez struje i plina. Cijena bi im bila tri puta skuplja, a kupovna moć građana tri puta slabija. Hrvatska po mjeri partije i njezine komesarke Ahmetović – zemlja u kojoj se sudi po kratkom postupku, bez dotoka ukapljenog plina, ali sa skupljim gorivom”, napisao je Sanader.

Ivica Todorić također pišem o problemima u kojima se nalazi Andrej Plenković.

“U posljednje vrijeme redovito se priča i piše o tome da će Plenković relativno brzo završiti u zatvoru. Očito je ovo jedan od posljednjih Plenkovićevih plesova.

Istina i činjenice ih bole, pa su odmah u njegovu zaštitu stali notorni Krunoslav Katičić i Ante Sanader, no, vrlo neuspješno”, ističe Ivica Todorić