Oslobodio senilnog djedicu: Tužitelj zaključio da se Biden “opasno gubi”

Oslobodio senilnog djedicu: Tužitelj zaključio da se Biden “opasno gubi”

Bijela kuća u petak je oštro kritizirala izvješće posebnog tužitelja ministarstva pravosuđa koji je prosudio da predsjednik Biden pati od gubitaka pamćenja, rekavši da uključuje netočne, neopravdane i neprimjerene kritike.

Ian Sams, glasnogovornik ureda pravnog savjetnika Bijele kuće, stao je za govornicu Bijele kuće u sobi za brifinge kako bi kritizirao izvješće specijalnog tužitelja Roberta Hura i iznio skepsu glede njegove prosudbe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Vjernici Bratiškovaca protiv dalmatinskog episkopa Nikodima Kosovića: Zašto je “crkvenu kuću” tajno iznajmio lokalnom vinaru

Hur je u izvješću objavljenom u četvrtak naveo da je odlučio ne podići kaznene optužbe nakon 15-mjesečne istrage Bidenovog postupanja s povjerljivim dokumentima zbog toga što je predsjednik surađivao. Dodao je da bi Bidena bilo teško osuditi i opisao ga kao “dobroćudnog, starijeg čovjeka s lošim pamćenjem.”

“Jednostavno odbijamo da je to istina”, rekao je Sams, javlja Tportal.

Potpredsjednica Kamala Harris također se dotakla kontroverze.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sramotni napadi na vrhunsku novinarku Ivanu Petrović: Je li problem samo zato što nije ostrašćena ljevičarka?u

“Način na koji je predsjednikovo ophođenje u tome izvješću okarakterizirano je više nego pogrešno i jasno je da je politički motivirano”, rekla je.

Sams je rekao da su komentari posebnog tužitelja da se Biden nije mogao sjetiti datuma smrti svoga sina “prelazi sve granice”.

Biden je u četvrtak navečer bijesno reagirao na Hurove komentare o sinu, rekavši “kako se dovraga” to usuđuje spomenuti.

Foto: Hina