Glumci tuguju za preminulim kolegom: Imao je samo 47 godina

Glumci tuguju za preminulim kolegom: Imao je samo 47 godina

Kazalište je izgubilo još jednu svoju sjajnu zvijezdu. Glumac Jasmin Telalović, možda najpoznatiji gledateljima Zagrebačkoga kazališta mladih, napustio nas je u 47. godini nakon teške bolesti. Od bosansko-hercegovačkog glumca na društvenim mrežama opraštaju se kolege glumci. Vijest o smrti glumca rodom iz Zvornika ostavila ih je u šoku. “Kakvo tužno jutro”, s velikim žaljenjem ustvrdila je glumica Nina Violić.

“Bio si mi jedan od najdražih kolega i svaki naš susret je bio ispunjen smijehom i razumijevanjem. Hektolitre suza od smijeha sam s tobom prolio u onoj tvojoj garderobi. Hvala ti na svakom trenu. Mirno putuj, Jasmine”, podijelio je svoja sjećanja na Telalovića glumac Asim Ugljen, dok se glumac Edvin Liverić prisjetio kako je s Telalovićem “uvijek bilo veselje i čast dijeliti scenu i kazališni život”.

Posljednji pozdrav poslao mu je i redatelj Igor Šeregi.

“Najdivniji. Falit ćes zauvijek u svakoj podjeli i u onom bitnijem”, napisao je.

Od Telalolovića su se oprostili i na službenom Facebooku televizijske serije Metropolitanci, u kojoj je Telalović odigrao ulogu.

“Danas je u Vrtovcu jako tužan dan. Napustio nas je dobri, blagi, fini glumac Jasmin Telalović, koji je u našoj seriji odigrao Zlatka Serdara, potištenog udovca, radnika na željeznici koji teško uspostavlja odnos sa sinom Jakovom koji mu izmiče iz ruku. U svojoj karijeri Jasmin je ostvario mnoge velike uloge u kazalištu, na filmu i na televiziji i uvijek oduševljavao prirodnošću i jedinstvenom toplinom koja je izvirala iz očiju. Znao je igrati bez teksta, znao je potresti i nasmijati. Strašno će nam nedostajati. Iskreno saučešće šaljemo Jasminovoj obitelji, supruzi i dvoje djece. Počivao nam u miru najbolji stolaru među glumcima”, napisali su, javlja Jutarnji list.

Od Telalovića se oprostilo i Gradsko Kazalište Požega u kojem je napravio svoje prve kazlišne korake.

“Nakon teške bolesti u Zagrebu je preminuo glumac Jasmin Telalović. Prve kazališne korake napravio je upravo u Gradskom kazalištu Požega kao mladić kojeg je ratni vihor donio u naš grad. Svoj glumački talent iskazao je već u prvoj „ozbiljnijoj“ predstavi „Povratak“ koju je prema tekstu Srđana Tucića režirao velikan hrvatskog glumišta Krešimir Zidarić, veliki prijatelj požeškog kazališta. Premijera „Povratka“ održana je 27. listopada 1996. godine da bi se u svibnju sljedeće godine požeško kazalište uspješno predstavilo na 37. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom u Murteru. Jasminu Telaloviću za ulogu Ive u „Povratku“ dodijeljena je tom prilikom nagrada za najbolju mušku ulogu s obrazloženjem: „Glumačkim instinktom, iskazanom strašću i energijom, Jasmin Telalović ostvario je lik Ive uvjerljivom glumačkom kreacijom“.

Te iste 1997. godine Jasmin Telalović upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i započinje svoj zapaženi glumački put, nastupajući na filmu, TV serijama i dakako u kazalištu, a od 2003. godine bio je na stalnom angažmanu u Zagrebačkom kazalištu mladih”, napisali su iz Gradskog Kazališta Požega.

Na slici: Doris Šarić Kukuljica i Jasmin Telalović

Foto: Hina