Goluža sa gas maskom u Skupštini: Masku sam stavio da bih se zaštitio od smrada koji se širi iz Gradske plinare, ali i iz Gradske uprave

Goluža sa gas maskom u Skupštini: Masku sam stavio da bih se zaštitio od smrada koji se širi iz Gradske plinare, ali i iz Gradske uprave

Zastupnik Mosta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Trpimir Goluža, na sjednicu je došao noseći gas masku, prensoi N1.

“Drage kolegice i kolege, ovu sam gas masku stavio da bih se simbolično zaštitio od smrada koji dolazi iz Kulturno-informativnog centra, koji se širi iz Gradske plinare, ali koji se širi i iz Gradske uprave Grada Zagreba. To je smrad neodgovornosti, pohlepe, ogromnih, nenadoknadivih financijskih gubitaka, obmanjivanja, manipulacije, prebacivanja odgovornosti, ali i smrad pokušaja zataškavanja velikih afera. Dakle, obmana je, koju osobno gradonačelnik plasira u javnost, da je u lipnju prošle godine kad je preuzeo izvršnu vlast naslijedio Gradsku plinaru opskrba i distribucija kao devastirane tvrtke”, rekao je Goluža.

“Istina je da ih je naslijedio kao iznimno uspješne gradske tvrke koje su svaku poslovnu godinu završavale s višemilijunskim dobicima. Početkom lipnja prošle godine Plinara opskrba je imala na računu desetke milijuna poslovnog dobitka prenesenog iz prethodnog poslovnog razdoblja. A onda se dogodilo Možemo!. Procjenjuje se da je Plinara opskrba od lipnja 2021. pa do danas samo u 10 kalendarskih mjeseci ostvarila izravan gubitak od 400 milijuna kuna. Dobro ste čuli. U 10 mjeseci – 400 milijuna kuna. Gubici su nastali konstantno pogrešnom poslovnom politikom koja se protezala od lipnja prošle godine pa sve do danas”, rekao je Goluža.

“Ovakvo krajnje neodgovorno poslovanje zbog posljedičnog podizanja cijena plina poduzetnicima pokrenulo je spiralu inflacije osnovnih životnih troškova za 15%. Što ukupnu štetu građanima Zagreba diže na par milijardi kuna. Tomislav Tomašević nije kriv, ali je itekako odgovoran za uništavanje Plinare opskrbe jer nije na vrijeme detektirao situaciju i smijenio krivce. Tako da je predsjednika uprave smijenio tek za pet mjeseci, a direktora sektora trgovanja plinom nije još uvijek smijenio i čovjek žari i pali Plinarom”, rekao je Goluža.

Foto: Gradska skupština