Gradonačelnik Dubrovnika: Još jedna izdaja Stipe Mesića. Htio je da Hrvatska plati odštetu od pola milijarde eura

Gradonačelnik Dubrovnika: Još jedna izdaja Stipe Mesića. Htio je da Hrvatska plati odštetu od pola milijarde eura

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prozvao je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zbog svjedočenja u vezi projekta na Srđu.Nakon što je DORH objavio kako je Hrvatska dobila arbitražu oko projekta golfa na Srđu i ne mora platiti pola milijarde eura odštete investitorima, očitovao se i gradonačelnik Dubrovnika.

Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i partnera, a sebe je istaknuo kao svjedoka obrane. Bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prozvao je kao svjedoka tužiteljstva, na strani investitora.

Mato Franković

“Susreli smo se na istom letu. Pratilo ga je osiguranje njegovo osiguranje, tajnica i sve ono što pripada bivšem predsjedniku. Frapantno je da čovjek koji je bio prvi čovjek države ide svjedočiti na sud kao svjedok tužiteljstva. Raspitao sam se i on je mogao odbiti svjedočiti u koristi tužitelja, mogao je slobodno reći ne želim”, rekao je. 

Bivši predsjednik države Stjepan Mesić na službenom je putu. U kratkom telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr rekao je kako nije svjedočio protiv svoje države. 

“Govorio sam samo istinu, a kome će ići u prilog, odlučit će sud”, kaže, prenosi Direktno.hr.

Nije prvi put da se Mesića povezuje sa, kako mnogi smatraju, suđenjem protivno interesima Hrvatske. Mnogi će se sjetiti Haaga…

Foto: Hina