Gradonačelnik Vinkovaca (HDZ) vodio “pun autobus” prijatelja i tamburaša u Njemačku: A domaćina nije ni vidio

Gradonačelnik Vinkovaca (HDZ) vodio “pun autobus” prijatelja i tamburaša u Njemačku: A domaćina nije ni vidio

Oporbeni gradski vijećnik iz Vinkovaca Goran Kajkić, iz stranke Ključ Hrvatske, na svom profilu na Facebooku objavio je da je vinkovački gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Bosančić, nedavno na put u Njemačku poveo 30-ak ljudi, među kojima deset članova gradske uprave i pet tamburaša.

Kajkić kaže da se “izlet” Vinkovčana dogodio prije mjesec dana, a putovali su u njemački grad Kenzingen. Navodi da je HDZ-ov gradonačelnik o trošku grada unajmio autobus i napunio ga “odabranom ekipom i tamburašima”. Piše da su na popisu putnika tog autobusa bili gradonačelnik Bosančić, njegov zamjenik, članovi Gradskog odbora HDZ-a, pročelnici gradskih uredskih odjela te “nekoliko rodbinski povezanih zaposlenika gradske uprave ili gradskih tvrtki, te politički koalicijski partner, a kao pratnju iznajmili su tamburaški bend”, javlja N1.

Dodaj novu objavu

about:blankParagraf: Promijenite vrstu bloka ili stilPromjeni poravnanje tekstaDodajte naslovGradonačelnik Vinkovaca (HDZ) vodio pun autobus prijatelja i tamburaša u Njemačku: A domaćina Nijemca nije ni vidio

Oporbeni gradski vijećnik iz Vinkovaca Goran Kajkić, iz stranke Ključ Hrvatske, na svom profilu na Facebooku objavio je da je vinkovački gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Bosančić, nedavno na put u Njemačku poveo 30-ak ljudi, među kojima deset članova gradske uprave i pet tamburaša.

Kajkić kaže da se “izlet” Vinkovčana dogodio prije mjesec dana, a putovali su u njemački grad Kenzingen. Navodi da je HDZ-ov gradonačelnik o trošku grada unajmio autobus i napunio ga “odabranom ekipom i tamburašima”. Piše da su na popisu putnika tog autobusa bili gradonačelnik Bosančić, njegov zamjenik, članovi Gradskog odbora HDZ-a, pročelnici gradskih uredskih odjela te “nekoliko rodbinski povezanih zaposlenika gradske uprave ili gradskih tvrtki, te politički koalicijski partner, a kao pratnju iznajmili su tamburaški bend”.

“Svi su oni sebi priskrbili dnevnice s javnim novcem. U ta četiri dana svaki od njih uzeo je preko 1700 kn, najam busa koštao je gotovo 30.000 kn, a kao šlag na kraju poveli su i tamburaše (da ih zabavljaju u putu) koje je Bosančić platio oko 10.000 kn, također vašim novcem”, piše Kajkić koji dostavlja dokument u kojem se navodi koliko je cijeli “izlet” koštao.

Kajkić piše da bi, da se njega pita, grad u inozemstvu predstavljali studenti i sportaši. “Moj stav je da je trebalo ići samo uže vodstvo grada. Kad bi se išlo predstavljati naš grad onda bi trebali ići: deset studenata s najvećim prosjekom, deset mladih sportaša sa zapaženim rezultatima, predstavnici KUD-a Lisinski. To bi bilo tako kad bi imali poštenog i dobronamjernog gradonačelnika”, kaže Kajkić.

HDZ-ov gradonačelnik Bosančić rekao je Telegramu da posjeduje prepisku mailom u kojoj se vidi da ga je gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan (65) molio da u Njemačku dovede i vinkovačke tamburaše. Dodao je da je Guderjan po prirodi veseljak i voli slavonsku tamburicu. No, gradonačelnik njemačkog grada ipak ih nije čuo jer “iz zdravstvenih razloga nije mogao biti tamo”, stoji u plaćenom oglasu na jednom lokalnom vinkovačkom portalu.

Novinari Telegrama pitali su Bosančića imaju li Vinkovci i Kenzingen bilo kakvu gospodarsku suradnju, ali HDZ-ovac im je rekao da “baš i nemaju” te da je ranije, koliko zna, bilo pokušaja jednog obrtnika koji radi ograde od kovanog željeza da se plasira na tamošnje tržište.

Kazao je, međutim, da prijateljski odnosi dva grada sežu još u vrijeme Domovinskog rata kada je Kenzingen Vinkovcima pružao izdašnu materijalnu pomoć te da već i zbog tog razloga valja održavati i njegovati prijateljske odnose s tim gradom. I zaključuje da će izaslanstvo Kenzingena biti gosti grada na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Foto: Hina